Pääkaupunkiseudulle uusi areena: Arena Center Kaarela avattiin juhlallisin menoin

Helsinki sai eilen uuden salibandyhallin, kun Pohjois-Helsingissä vietettiin Arena Center Kaarelan avajaisia. Helsingin Suomalais-venäläisen koulun yhteyteen yhteistyössä valtion kiinteistö- ja toimitilakumppani Senaatin kanssa toteutettu halli tarjoaa seuroille, asukkaille ja oppilaitoksille tilat myös muun muassa futsaliin, padeliin, cheerleadingiin, koripalloon, lentopalloon ja tanssiin.

– Hirveän nöyrä ja hyvä fiilis, tämän eteen on tehty pitkään duunia ja tässä se nyt on, Arena Center Oy:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Heikki Vienola mietti keskiviikon avajaisissa.
– Tämä on vaatinut luottamusta monelta suunnalta kuten rahoittajilta ja erilaisilta yhteistyökumppaneilta, joista tärkein on Suomalais-venäläinen koulu. Tuloksena on tyypillinen harjoitushalli, jossa juniorit ja muut harrastajat tulevat pelaamaan paljon. Virallisia pelejä tänne tulee vähemmän, mutta paljon tänne odotetaan pelaajia. Lisäksi tämä on myös ekologinen rakennus eli tuolla ylhäällä on aurinkovoimala, josta tulee enemmän energiaa kuin itse pystytään käyttämään, Vienola vinkkasi.

Salibandyliiton hallituksen puheenjohtaja Risto Kauppinen tutustui uudisrakennukseen tyytyväisenä myhäillen.
– Tämä ei näytä enää teollisuushallilta vaan on todellakin urheiluhalli. Vilpitön kiitos Arena Centerille, sillä kuten kaikki tiedämme, salibandyn ja sählyn harjoitusolosuhteista on pääkaupunkiseudulla edelleenkin pulaa, ja tämä tulee tositarpeeseen. On hienoa, että meillä on yrittäjiä, jotka itse rakastavat lajia ja uskovat sen tulevaisuuteen yhä edelleen.

Tunnelmakin avajaisissa oli kohdallaan. Salibandymies Lenni-Kalle Taipale soitti pianolla Finlandian, laulaja-manageri Kurre Westerlund lauloi ja urheilumies Jan Vapaavuori ja Heikki Vienola leikkasivat yhdessä avajaisnauhan. Salibandyliiton terveiset lausui puheenjohtaja Risto Kauppinen. Avajaisvieraat pääsivät nauttimaan myös cheerleading-esityksestä.

Arena Center Kaarela sijaitsee osoitteessa Kaarelankuja 2a.

Kuvat: Jari Hudd

Jaa artikkeli