P14-ikäluokan ylialueelliset turnaukset – lisää pelejä kauteen

Ylialueellisen P14-sarjan tavoitteena on tuoda lisäpelejä uusia vastustajia vastaan. Syyskauden sarjaan voi ilmoittautua 12.6. saakka.

Jo kaudelle 2020–21 oli suunnitelmissa D1-pojille kaksi valtakunnallista turnausta kilpailukauden aikana, mutta koronarajoitukset vesittivät sarjan toteutumisen.

– Kahden koronan sotkeman kauden jälkeen otetaan uusi startti P14-ikäluokan ylialueellisille turnauksille, jotka tuovat ikäluokan joukkueille lisäpelejä uusia joukkueita vastaan. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 12.6. saakka, kertoo sarjavastaava Anna Kulmala.

Mutta mistä P14 ylialueellisessa sarjassa on kyse? Siitä seuraavassa.

Lähtökohtia P14 ylialueelliselle sarjalle

Tavoitteellisessa valmennus- ja sarjatoiminnassa mukana oleville joukkueille tarjotaan riittävä määrä laadukkaita pelejä koko kilpailukaudelle (elokuu-maaliskuu) aluesarjapelien rinnalle. Tämän tavoitteena on, että P14-ikäluokan joukkueiden ei tarvitse osallistua valtakunnalliseen P15-sarjaan.

Kauden 2021–2022 kokemukset eivät ole olleet kaikilta osin optimaaliset huomioiden P15-sarjan kustannukset, ottelurytmitys suhteessa P14 alueelliseen sarjaan, mikä on vaikuttanut negatiivisesti pelaajien kokonaiskuormitukseen.

Ylialueellinen P14-sarja tuo laadukkaita otteluita aluesarjan rinnalle.

Sarjaohjelmaa laadittaessa huomioidaan, että joukkueet kohtaavat oman tason joukkueita, ja ettei samaa aluesarjaa pelaavat joukkueet lähtökohtaisesti pelaa vastakkain.

Samasta seurasta voi ilmoittaa kaksi joukkuetta ylialueelliseen P14-sarjaan, ja joukkueet voivat pelata eri tasolla (A- ja B –sarja). Ylialueellisiin turnauksiin osallistuvan joukkueen tulee osallistua myös aluesarjaan.

– Ylialueellisessa P14-sarjassa on mahdollista huomioida alueellinen pelaajakehitys ja seurayhteistyö. Käytännössä tämä tarkoittaa, että pienemmän seuran ”potentiaaliset” kilpapelaajat voivat pelata yhteistyöseurassa ylialueellista P14-sarjaa, ja samanaikaisesti oman seuran P14-aluesarjaa, selventää Kulmala.

Turnausten ajankohdat

Syyskausi
– ilmoittautuminen palvelusivuston kautta 12.6. mennessä, osallistumismaksu 440 €
27. tai 28.8. yhden päivän turnaus
17. tai 18.9. yhden päivän turnaus
19.–20.11. kahden päivän turnaus

Kevätkausi
– ilmoittautuminen palvelusivuston kautta 30.11. mennessä, osallistumismaksu 330 €
28. tai 29.1. yhden päivän turnaus
25.–26.3. kahden päivän turnaus

Osallistumismaksu pitää sisällään normaalit sarjatoimintaan kuuluvat palvelut (mm. salivaraukset ja -kulut, otteluohjelmat, erotuomariasettelut, erotuomareiden matkakulut)

Turnauksista
* Kaksi ottelua/turnauspäivä
* Peliaika 3×15 min. tehokasta peliaikaa
* Ottelu voi päättyä tasan, ei jatkoaikaa tai rl-kilpailua
* Sarjataulukoita ei lasketa
* Kaikki joukkueet eivät kohtaa toisiaan => tavoitteena hyvätasoiset ja tasaiset ottelut uusia, toisen alueen joukkueita vastaan
* Joukkuemäärästä riippuen lohkot pelataan yhdellä tai kahdella kentällä
* Kaksipäiväiset turnaukset on tarkoitus järjestää urheiluopistoilla
* Joukkue voi hakea yhden päivän turnausta järjestettäväkseen, hakulomake täällä
* Jos turnaus myönnetään hakijalle, joukkue vastaa turnauksen kaikista toimitsijatehtävistä, käytössä sähköinen tulospalvelu
* Jos turnaukseen ei ole nimetty vastuujoukkuetta, kotijoukkue vastaa toimitsijatehtävistä

Pelaajat
*
Suositus pelaajamäärästä: 2 mv + 15 kenttäpelaajaa
* Turnaukseen saa osallistua P14 ikäluokan vuonna 2009 syntyneet pelaajat
* P14-ikäluokan joukkueeseen nimetyt Y-pelaajat saavat osallistua turnaukseen
* P13-ikäluokan vuoden yli-ikäisillä Y-pelaajilla on mahdollisuus osallistua turnaukseen
* Osallistuvassa joukkueessa saa pelata myös toisen seuran pelaajia
* Yhdessä turnauksessa pelaaja saa edustaa vain yhtä joukkuetta

Kurinpito
Kurinpidolliset asiat käsitellään normaalin kurinpitomenettelyn ja voimassa olevien säännösten perusteella. Otteluista määrätyt mahdolliset peli-, toimitsija- ja kilpailukiellot kärsitään siinä sarjassa, missä joukkueessa pelaajan edustusoikeus on tai mitä seuraa toimihenkilö toimii normaalissa sarjassa.

Lisätietoja:

Anna Kulmala
Sarjakoordinaattori
Alueellisen sarja- ja harrastetoiminnan suunnittelussa, toteutuksessa ja kehittämisessä avustaminen, sarja- ja aluetoiminnan tiedotus ja sarjainfojen yhtenäistäminen sähköisissä järjestelmissä.

Kuva: Juhani Järvenpää (P13-14 Maajoukkuetieleiriltä)

Jaa artikkeli