Ota käyttöösi - Joukkueenjohtajan opas on päivitetty

Uusi kausi on ovella ja joukkueissa aloittanut uusia joukkueenjohtajia ja muita toimihenkilöitä. Heidän – ja myös kokeneempien ”jojojen” – tärkeää työtä helpottamaan laaditun oppaan päivitetyn version kaudelle 2024-25  voi ladata verkkosivuiltamme.  

Varusteet, varainhoito, vanhempainkokous, viestintä, pelipassit, sarjaan ilmoittaminen…

Joukkueen toiminnan pyörittämisessä riittää puuhaa laidasta laitaan. Yllä muutamia esimerkkejä asioista, joista Joukkueenjohtajan oppaassa on kerrottu. Eikä kaikkia suinkaan ole tarkoitettu yksin jojon hoidettavaksi. Opas on hyödyllinen, oli roolisi joukkueen taustoilla mikä tahansa.

Oppaan tarkoitus on toimia apuna joukkuearjen pyörittämisessä.

Seurat ja joukkueet toimivat hyvin erilaisissa toimintaympäristöissä ja hyvin erilaisin tavoittein. Joukkueenjohtajan opas on pyritty kirjottamaan siten, että se palvelee mahdollisimman monenlaisia toimijoita. Jokaista seuraa koskettavat kuitenkin tietyt samat lainalaisuudet, joita sisällössä käydään läpi.

Opas on kirjoitettu pitkälti lasten ja nuorten toiminnan näkökulmasta, mutta on soveltuvin osin toimiva myös aikuisten joukkuetoimintaan.

Sisältö pääkohdittain
* Joukkue osana seuraa ja joukkueen toimintaympäristö
* Joukkueen toimihenkilöiden valinta, roolit ja tehtävät
* Kilpailutoiminta
* Pelaajasiirrot, pelipassit ja vakuutus
* Sarjaturnauksen järjestäminen
* Yksittäisen ottelun järjestäminen
* Sähköinen ottelupöytäkirja

Mikäli sinulla on mitä tahansa korjaus- tai kehitysehdotuksia oppaaseen, niin otamme palautetta vastaan.

Lisätiedot:

Mikko Kaksonen
Aluepäällikkö / Itä
Alueen sarja- ja harrastetoiminnan suunnittelu, kehittäminen ja toteuttaminen. Alueen seurojen tuki ja seuratoiminnan kehittäminen. Vuorovaikutus kuntien ja halliyrittäjien kanssa.

Jaa artikkeli