Osat vaihtuivat: Suomen U19-naiset nousivat kolmen maalin takaa mutta taipuivat rangaistuslaukauksilla

Lempäälän EuroFloorball Tour -turnauksen eilen rangaistuslaukausvoitolla Tšekistä aloittaneet Suomen U19-naiset kokivat tänään mitalin kääntöpuolen, kun vuorossa oli rankaistuslaukauskisan päätteeksi 4–5-tappio Sveitsille.

Eilen päädyttiin varsinaisen peliajan tasatulokseen Suomen hukattua lopussa johtonsa, ja sekin meni tänään päinvastoin, sillä nyt Suomi oli avauserän jälkeen tappiolla peräti 0-3. Toisessa Veera Kuosmanen avasi maalitilin, ja erän puolivälissä Suvi Hämäläinen kiskaisi eron yhteen. Sveitsin Emma Hedlund kiskaisi komealla yläkulmapommilla taukotilanteeksi 2-4, mutta päätösjaksolla otti ohjat Miisa Turunen. Hän kiepahti ensin laidasta kahden vastustajan välistä sijoittamaan etukulmaan kavennuksen, ja kohta vuorossa oli vahvan kierron päätteeksi tasoitus takakulmaan samasta mailasta. Kolmatta erää selvästi vieneellä Suomella oli kelpo paikat ratkaista ottelu edukseen varsinaisella peliajalla, mutta vapauttavaa maalia ei syntynyt edes ottelun ainoasta ylivoimapelistä, kun Sveitsin kenttäpelaajat ja tarkasti torjunut Ronja Florin ehtivät aina vain pallon eteen. Florinille merkittiin ottelussa peräti 21 torjuntaa, kun Suomen maalissa Nuppu Tikkakoski puuttui peliin yhdeksästi.

Rangaistuslaukauskisassa Sveitsille riitti kaksi onnistumista, kun eilen onnistuneet Alma Laitila ja Miisa Turunen joutuivat tällä kertaa kumpikin pettymään. Laitilan nosto karkasi kohti korkeuksia, ja Turusen pallo juuttui maalivahtiin.

– Eka erä oli maalipaikkojen valossa meille 12-4, mutta ei oltu terävimmillään niissä, ja maksettiin muutamista virheistä iso hinta, harmitteli päävalmentaja Jani Lipsanen ensimmäisen erän tapahtumia, jossa Sveitsi karkasi 3-0-johtoon.

– Nousujohteista kuitenkin. Kärsivällisyys riitti ja tultiin takaa tasoihin. Toki olisi toivonut, että olisi pystytty naulaamaan ottelu. Paikat siihen oli, mutta mukaan tästä ottelusta lähtee se, että usko ei loppunut tulostaulun edessä. Mitään isommin ei tarvinnut muutella ja saatiinkin käännettyä peliä sitä kautta pikkuhiljaa. Positiivinen pelin läpivienti. Saatiin vähän vaikeaakin, joka pystyttiin käsittelemään, hän näki valoisamman puolen.

Johanna Pohjoisvirran ottelukuviin

Salibandya, Lempäälä

U19-naisten EuroFloorball Tour -turnaus

Suomi–Sveitsi 4-5 rl. (0-3, 2-1, 2-0, 0-1)

1. erä: 5.50 Noelia Trottmann (Lisa von Arx) 0-1, 9.56 Rahel Wyss (Ronja Niederberger) 0-2, 12.04 Niederberger (Trottmann) 0-3.
2. erä: 22.03 Veera Kuosmanen 1-3, 28.50 Suvi Hämäläinen (Alma Laitila) 2-3, 290.32 Emma Hedlund (Linn Larsson) 2-4.
3. erä: 43.45 Miisa Turunen (Emilia Pietilä) 3-4, 45.52 Turunen (Laitila) 4-4.

Rangaistuslaukaukset: Noelia Trottmann Sv (+) Alma Laitila Su (-) Laura Bertini SV (+) Miisa Turunen Su (-)