Omatoimisuudella ja aktiivisella toiminnalla salibandyn peliolosuhteita kehittämään – #seuramatka Tallinnaan lähestyy

Tallinnassa TEHO Sport Suomen Cupin finaalien yhteydessä järjestettävä Seurafoorumi pureskelee muun muassa olosuhteita, muutoksen johtamista ja viestintää.

Olosuhdehaasteet sekä muutoksen johtaminen ovat kumpikin 7. – 8. helmikuuta Tallinnassa järjestettävän Seurafoorumin asialistalla. Kumpaankin niistä liittyy myös viestintä, jota ei tietenkään myöskään unohdeta tapahtuman painopisteistä.

Omatoimisuudella ja aktiivisella toiminnalla salibandyn peliolosuhteita kehittämään on mottona, kun pohdimme yhdessä salibandyseurojen olosuhteiden kehittämistä.
– Voivottelemalla ja valittamalla ei salibandyn olosuhteita kehitetä, painottaa Salibandyliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen, joka kertoo seurafoorumissa lajimme vaikuttamistyöstä päättäjien suuntaan.
– Haaveena oma halli? Omatoimisuudella ja aktiivisuudella unelmasta voi tulla totta, Kinnunen muistuttaa.

Espoolaisen naisten ja tyttöjen salibandyyn keskittyvä Northern Starsin toiminnanjohtaja ja juniorivalmentaja Tapio Hämeen-Anttila kertoo, kuinka seura kesällä 2019 kunnosti itselleen oman areenan hänen ollessaan organisoimassa projektia. Hämeen-Anttila toimii myös Suomen U19-tyttömaajoukkueen joukkueenjohtajana.

Kaikki Seurafoorumin teemoja linkittää yksi yhteinen asia: muutos ja sen johtaminen. Ja näiden molempien hallintaa auttaa vahva viestiminen. Lauantaina teemana on ”Salibandyn MM-kisahyödyt rakennetaan nyt”, ja osallistujia sparraa aiheeseen Antti Pärnänen Viestintätoimisto Riannosta. Pärnänen on viestintätoimisto Riannon varatoimitusjohtaja, Suomen suurimman jääkiekkoon erikoistuneen tiedotusvälineen Jatkoajan päätoimittaja ja HIFK Salibandyn kapteeni.
– Suomalaisten salibandyihmisten ei kannata suhtautua miesten MM-kotikisoihin urheilutapahtumana vaan rakkaan lajinsa ylivoimaisena markkinointitapahtumana, Antti Pärnänen pohjustaa.
– Aina puhutaan, miten mikäkin lajiyhteisö milloinkin saisi hyödynnettyä Suomessa järjestettävän suurtapahtumansa. Salibandy voi tehdä sen keskittymällä vahvuuksiinsa; tavoittavuuteen, kansanterveydelliseen merkitykseen, sukupuolitasa-arvoon ja rentoon ilmapiiriin. Noiden voimalla salibandy on erittäin voimakas kansanliike. Mutta se työ – hyödyntämisen mahdollistaminen – on aloitettava nyt.

Lue myös:

Ohjaammeko me muutosta vai muutos meitä – #seuramatka Tallinnaan voi tuoda ratkaisevan eron

Seurafoorumin alustava ohjelma:

Perjantai 7.2.

Kokoontuminen klo 12:30 – 13:00 Länsiterminaali 2, Helsinki
Klo 13:30 Tallink Silja Star lähtee
Klo 15:30 saapuminen Tallinnaan ja siirtyminen hotellille (Tallink Spa & Conference)
Klo 16:00 ohjelma jatkuu hotellin kokoustiloissa
Klo 20:00 sisään kirjoittautuminen huoneisiin
Klo 20:30 yhteinen illallinen hotellilla

Vapaata illanviettoa.

Lauantai 8.2.

Klo 07:00 – 09:00 aamiainen hotellilla
Klo 09:00 – 12:00 yhteinen ohjelma
Klo 12:00 – 12:45 lounas
Klo 12:45 – 13:00 uloskirjautuminen ja siirtyminen hallille seuraamaan TEHO Sport Suomen Cup finaaleja.
Klo 13:30 Naisten finaali
Klo 16:30 Miesten finaali

Tälle seuramatkalle on paikkoja rajoitetusti. Salibandyliitto tarjoaa matkan ja ohjelman (1hlö/seura) – buukkaa paikkasi pian! Kukin jäsenseura voi ilmoittaa yhden osallistujan, jonka osallistumis- ja majoituskuluista vastaa Salibandyliitto.

Ilmoittautuminen on avoinna 23.1. saakka! Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Seurafoorumi_2020.jpg

Kuva: Esa Jokinen

Jaa artikkeli