Olympiakomitean sivuilla Minun seurani: Classicin yhteisöllisyys ja rohkeus tehdä uusia asioita ovat heijastuneet vahvasti Nico Salon elämään

Maailmanmestari Nico Salo kertoo Olympiakomitean sivujen jutussa, kuinka valtava merkitys Classicilla seurana on ollut hänen salibandyuralleen ja koko elämälleen.

– Halusin jatkaa Keuruun seurakunnan sählykerhossa aloittamaani harrastusta myös Tampereella. Pelasin sählyn ohella jalkapalloa ja jääkiekkoa, mutta sähly tuntui aina kaikista mieleisimmältä, Nico Salo kertoo jutussa.

– Seuran valmentajat ovat äärettömän ammattitaitoisia ja kannustaneet eteenpäin jokaisessa urani vaiheessa. Ensimmäisen valmentajani Miikka Lamun opit ovat kasvattaneet minua vahvasti tällaiseksi pelaajaksi kuin tänä päivänä olen. Taas C-junioreissa valmentajinani toimineet Jukka Laurila ja Sami Vatanen saivat tekemiseeni yhä ammattimaisempaa otetta, Salo avaa.

Classicin yhteisöä Salo kuvailee kuin toiseksi perheekseen.

– En ole koskaan jäänyt yksin minkään asian kanssa – oli kyse sitten urheilusta tai urheilun ulkopuolisesta asiasta. Seurassa halutaan toimia yhteisen hyvän edistämiseksi ja koko seurayhteisö nähdään tärkeänä.

Rohkeus ja halu kokeilla ovat tarttuneet myös Salon omaan arkeen ja elämään.

– Seuran kautta olen oppinut, että joskus on vain uskallettava tehdä ja kokeilla uusia juttuja. Seuramme haluaa jatkuvasti edetä ja kehittyä, joten näitä arvoja olen vienyt myös omaan arkeeni.

Loistavasta seuratyöstä Salo haluaa kiittää seuran toiminnanjohtajaa Pasi Peltolaa.

– Pasi on tehnyt uskomatonta työtä roolissaan. Hän on aina ollut seuran pelaajien puolella, huolehtinut seurasta ja luonut sellaisen ilmapiirin, johon jokainen on tervetullut.

Lue koko juttu Olympiakomitean sivuilta

Kuva: Esa Takalo

Jaa artikkeli