Olympiakomitean ja joukkuelajien Pelaajan polku -illassa puhutaan pelistä

Olympiakomitean ja joukkuelajien yhteinen alueellinen pelaajapolkuilta järjestetään 17.5.

”Eri joukkuelajien valmentajilla on varmasti paljon annettavaa toisilleen. Mistä kumpuaa Lauri Markkasen itseluottamus tai Tommi Siirilän monipuolisuus? Kuinka on mahdollista, että Patrik Laine siirtyi NHL-pelaajaksi 18 -vuotiaana tai että Tero Tiitulla on kaksi korkeakoulututkintoa? Onko kaikkein hienointa kuitenkin saada viettää liikunnallinen lapsuus, innostua ja omaksua liikunnallinen elämäntapa?”
Kim Sällström, Salibandyliiton kehityspäällikkö

Kansainvälisillä areenoilla pärjätään, kun kehitetään joukkuepelin menestystekijöitä. Joukkuepelit voivat näyttää mallia kaikelle urheilulle yhteistyössä ja uusissa toimintamalleissa. Siksi yhteisiä best practises -iltoja tarvitaan yli lajirajojen.
Alueellisissa tapahtumissa on tänä keväänä vaihdettu kokemuksia pelistä, joka on yksi neljästä joukkuelajien menestyssuunnitelman osa-alueesta. Pelissä keskiöön nostetaan pelaaja, jonka yksilöllisen kehityksen ja pelaajien yhteistyön kautta syntyy joukkueen kollektiivinen osaaminen.

Valmentajien omia, hyväksi havaittuja käytäntöjä ja viitepelejä kannattaa jakaa myös muille. Lajien yhteisessä tapahtumassa tutustutaan, jaetaan kokemuksia ja opitaan lasten valmennuksesta.
Pelaajan polku -ilta järjestetään yhteistyössä jalkapallon, jääkiekon, koripallon, käsipallon, lentopallon, salibandyn lajiliittojen, urheiluakatemioiden, liikunnan aluejärjestöjen ja olympiakomitean kanssa. Mukaan ovat tervetulleita valmentajat ja muut asiasta kiinnostuneet seuratoimijat.

Seuraava pelaajan polku -ilta järjestetään Helsingissä.
Aika: Torstai 17.5.2018 klo 17-20
Paikka: Niemi Center / Hartwall Arena, Areenakuja 1, 00240 Helsinki
Yhteyshenkilö: Ari Tammivaara 044-550 7707

Keskustelun aiheita:
– Miten eri lajeissa kehitetään lasten havainnointia ja päätöksentekoa?
– Jatkumo tekniikan opettamisesta vs. pelin kautta oppimiseen?
– Pelin kautta oppimisen hyvät ja huonot puolet?
– Miten opetamme pelaamisen eri vaatimuksia?
– Pelikirja vs. pelaaminen?

Lisätietoa ja ilmoittautuminen.

Jaa artikkeli