OLS:n matkalaisille Pohjois-Suomen ensimmäinen tyttöjen SM-kulta

OLS:n C-tytöt juhlivat sunnuntaina ensimmäistä Suomen mestaruuttaan.

Naisten salibandyn valtakeskittymät saattavat saada muutaman vuoden päästä kovan haastajan pohjoisesta. OLS:n C-tytöt nappasivat sunnuntaina ikäluokan SM-kultaa voittamalla PSS:n Porvoossa maalein 4–2.

Kun Oulussa oltiin lauantaina päädytty samoihin lukemiin, vei OLS loppuottelusarjan suoraan voitoin 2–0. Keltapaitojen mestaruus oli hyvin ansaittu, sillä joukkue selvitti pudotuspelit tappioitta, eikä runkosarjassakaan tiliä tahrannut kuin yksi tappio ja yksi tasapeli.

– Hyvää työtä tehtiin koko kauden ajan, mestariryhmän valmentaja Antti Kärkkäinen sanoi tyytyväisenä.

– Vahva joukkue, vahvoja tyttöjä ja todella hyvä joukkuehenki, hän vielä lisäsi menestyksen avaimista.

Kärkkäisen mukaan joukkue muutti perusharjoitteluaan viime kaudesta. Tavoitteena oli olla Suomen paras joukkue pallollisena. Tulosta katsoessa tavoitteen voi katsoa toteutuneen.

Käytännössä tämä on tarkoittanut toistojen määrän lisääntymistä. Tähän ei ole lähdetty Kärkkäisen mukaan lisäämällä treenituntien määrää, vaan panostamalla harjoittelun sisältöön.

– Emme ole treenanneet viidellä viittä vastaan peliä kertaakaan kauden aikana, vaan pienpeleillä haettu toistoja ja näin kehitetty pallollista taitoa, Kärkkäinen ruoti.

Metodin toimivuus tulee esille muun muassa siinä, että OLS:lla riitti ratkaisuvoimaa.

– Viimeistelyssä olemme olleet muita edellä, eikä se ole ollut yksittäisten pelaajien harteilla, kuten joillakin muilla. Yhden, kaksi tai jopa kentällisen saa kuitenkin pelattua pois, mutta meillä riittää ratkaisijoita moneen kenttään. Se toimi kuin junan vessa, Kärkkäinen kiitteli.

OLS on kertaalleen voittanut A-poikien mestaruuden, mutta tytöissä titteli on laatuaan ensimmäinen. Kärkkäinen täsmentää, että mestaruus on ensimmäinen koko Pohjois-Suomelle tyttösalibandyssä.

– Pelaajille se on aivan täydellinen juttu, hän naurahti.

Vaikka runkosarja pelataan turnausmuotoisena aina kaksi ottelua kerrallaan, on bussin matkamittariin kertynyt melkoiset lukemat. Kärkkäinen laskee joukkueen matkustaneen kauden aikana 13–14000 kilometriä.

Tätäkin enemmän salibandyn vuoksi reissannut joukkueen ratkaisupelaajiin kuuluva kuusamolainen Aada Nieminen.

– Säbä on mun juttu, Nieminen tiivisti itsestäänselvyyden.

Valmentaja Kärkkäinen perkasi finaalisarjan niin, että vaikka PSS pelasi loistavasti, onnistui OLS tekemään omia perusjuttujaan ja viimeistelemään paremmin.

Samaa sanoi Nieminenkin.

– Pallo liikkui, saatiin syötöt kohdilleen ja maalitkin tehtyä, mestaruuden sinetöineen 4–2-osuman laukonut hyökkääjä sanoi.

Ajassa 55.05 syntynyttä ylivoimaosumaansa hän kuvaili näin:

– Tuli hyvä poikittaissyöttö laidasta ja pääsi ykösellä vetämään.

Vuonna 2004 syntynyt Nieminen on saanut jo esimakua maajoukkuetoiminnasta ja mikä tärkeintä, motivaatio on kohdillaan, kuten Suomen mestarilla kuuluukin.

– Tämä toi paljon iloa, ja ensi kauteen lähdetään hyvällä fiiliksellä.

Juhani Järvenpään finaalikuviin

33729746008_5a8ee1a3c3_k.jpg

Teksti: Erno Rautarinta 
Kuvat: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli