OLS vapautuneena lauantain tapahtumaotteluun -” Viime viikonlopusta jäi hyvä fiilis”

OLS kohtaa lauantaina SPV:n Raksilan jäähallissa.

Miesten Salibandyliigassa pelataan tulevana lauantaina jälleen tapahtumaottelu, jossa järjestäjänä toimii tällä kertaa OLS. Joukkueen vieraaksi otteluun saapuu huikeassa iskussa oleva SPV. Oululaisten kauden alku oli haastava, mutta viime viikonloppuna koettiin merkkejä paremmasta, kun OLS onnistui voittamaan molemmat ottelunsa.

Ensiksi Nokian Krp kaatui vieraskentällä lukemin 6-10 ja heti sunnuntaina joukkue kaatoi LASBin lukemin 2-4. Joukkueen valmentaja ja lajivastaava Jani Lipsasen mukaan voitot tulivat tärkeään paikkaan.
– Henkisesti todella tärkeät voitot. Fiilis parani huomattavasti, ja tällä viikolla on voinut huomata, kuinka paljon se on tuonut positiivisuutta joukkueen arkeen. Sarjataulukkokin näyttää hieman paremmalta ja ei tarvitse aina katsella sitä negatiiviselta kantilta.

42825610070_6b544552d8_z.jpgOLS vie tapahtumaottelunsa Raksilan jäähalliin yhdessä lentopallojoukkue Ettan kanssa. Lipsasen mukaan tapahtumassa onkin tarkoitus tuoda esille oululaista pääsarjapalloilua.
– Päähuomio on tietenkin itse ottelut, mutta yritetään tuoda muutakin kuin urheilua. Tapahtumassa on mahdollista esimerkiksi kokeilla tanssia.
Viime kaudella OlS oli järjestämässä vastaavaa tapahtumaa, joka pelattiin myös Raksilan jäähallissa. Lipsanen mielestä viime vuoden kokemuksesta on paljon apua tämän vuoden järjestelyissä.
– Hommahan ei järjestyisi kahdella tai kolmella puuhamiehellä, vaan kyllä tässä tarvitaan vapaaehtoisten apua. Esimerkiksi meidän B-juniorit tulevat auttamaan peittolevyjen ja maton asentamisessa, joka on todella hieno ja tärkeä juttu.
– Kahvilatoiminta jäähallissa on jo viimeisen päälle, ja saamme käyttöömme samat tilat, joita Kärpät otteluissa katsojilleen tarjoavat.
– Aika klisee, mutta yritämme parantaa tapahtumaa viime vuodesta ja nostattamaan vielä katsojamääriä.

Jani Lipsasen mukaan tapahtumaotteluiden tuonti entistä vahvemmin Salibandyliigaan on vain ja ainoastaan positiivinen asia liigan ja seurojen kehitykselle.
– Nää on tosi hyviä juttuja. Totta kai tämmöinen ottelu työllistää toimistolla normaalia enemmän, mutta näistä saa paljon irti. Meillä on mahdollisuus tavoittaa sellaisia katsojia, jotka eivät välttämättä muuten tulisi katsomaan meidän ottelua. Sitä kautta saatamme jatkossa saada lisää katsojia tavallisiin runkosarja otteluihimme. Lisäksi yksittäisenä otteluna tämänkaltaisen ottelun näkyvyys on erittäin laaja. Todennäköisesti ihmiset kuulevat tai lukevat jostakin tämän tyyppisistä otteluista.

OLS on jo vuodesta toiseen pelannut Salibandyliigassa hyvin nuorella ja oululaisella joukkueella. Pohjois-Suomen johtavana salibandyseurana lähialueiden lahjakkaimmat juniorit liittyvät mukaan seuran toimintaan viimeistään hieman vanhemmalla iällä.
– Se on meille oikeastaan elinehto. Toki välillä joudumme tekemään sen olosuhteiden pakosta. Meillä kärkipelaajat karkaa helposti muualle ja tänne on vaikea saada pelaajia. Valmentajana toivoisin tietenkin parempaa jatkumoa, mutta ei tässä ole surkuttelemaan jääty ja niin kuin viime viikonloppu osoitti, niin potentiaalia tästä joukkueesta kyllä löytyy, Lipsanen vakuuttaa.
– Katsastamme seuramme junioripelaajia jatkuvasti ja etsimme keillä olisi potentiaalia pelata tulevaisuudessa Salibandyliigaa. Näitä kavereita tuomme jo hyvin nuorina vähän tutustumaan miesten joukkueen arkeen.

Seurassa tuplaroolissa toimiva Lipsanen katsoo toiveikkaana tulevaisuuteen.
– Toivoisin, että pystymme rakentamaan omien junioreiden varaan. En tarkoita pelkkiä oman seurani junioreita, vaan myös muita lähialueiden junioreita. Toivon, että OLS on viiden vuoden päästä sellainen paikka, jossa olisi mahdollisuus menestyä. Toivottavasti tämä nähtäisiin paikkana jossa voi kehittyä ja ottaa steppejä eteenpäin.44442165814_7f8feeece9_z.jpg

Teksti: Rasmus Kautto
Ottelukuva: Ari Arola
Teksti on tehty Laajasalon Opiston oppilastyönä

Jaa artikkeli