OLS, SalBa, Classic, TPS, Indians ja Koovee juhlivat Salibandyliigan cup-kierroksella

OLS, SalBa, Classic, TPS, Indians ja Koovee nappasivat sekä kaksi liigapistettä että paikan TEHO Sport Suomen Cupin 6. kierroksella.

Salibandyliigassa nähtiin tänään erikoisuutena Cup-kierros, eli illan liigaotteluiden voittajat OLS, SalBa, Classic, Westend Indians, Koovee ja TPS jatkavat myös Suomen Cupin kuudennelle kierrokselle. Cup-kierroksen seitsemäs ottelu Oilers – LASB pelataan maanantaina Espoossa.

Sunnuntain yllätys nähtiin jo klo 16 alkaneessa ottelussa, kun OLS kukisti hallitsevan cupmestarin EräViikingit sen kotikentällä 5-4. Pitkin iltaa takaa-ajajana ollut EräViikingit tuli neljä minuuttia ennen loppua tasoihin, kun puolustaja Marko Juselius iski helsinkiläisten toisen alivoimaosuman. Vielä saman jäähyn aikana Valtteri Parviainen ehti kuitenkin laukoa 1108 katsojan harmiksi OLS:n voittomaalin.

Jani Lehtoniemi nousi tehoillaan 3+3 illan hahmoksi Raumalla SalBan kaataessa liigajumbo Steelersin 9-5. Ketjukaveri Antti Vuorinen ehti kirjauttaa 3+1 ottelussa, jossa Steelers vielä kolmannessa erässä kipusi tilanteeseen 5-4.

Mestari Classic venytti voittoputkensa jo kuuteen kaataessaan Kuopiossa nousija SB Welhot 8-5. Classic karkasi 24 minuutissa kolmen maalin johtoon, jota Welhot ei enää kyennyt kuromaan kiinni.

TPS haki Jyväskylästä maukkaan 3-1-voiton Happeesta, jonka Petri Kauko kykeni kaventamaan Nikolas Laaksosen ja Jaakko Hautamäen avauserässä rakentamaa johtoa vasta ottelun viimeisellä kympillä. TPS kesti vielä isäntien loppumyllytyksen, ja minuuttia ennen summeria Olli Kinnunen linkosi yläkulmaan lopullisen niitin.

Seinäjoen Peliveljet koki kotikaukalossaan melkoisen puhurin, kun Westend Indians vei pisteet mukanaan peräti lukemin 14-8. Espoolaisten Heikki Iiskola herkutteli tehot 3+2, Miko Summanen 3+1 ja Valtteri Kainulainen 2+2.

Koovee nappasi ensimmäisen voittonsa uudella kotiareenallaan, kun Nokian KrP kaatui Tuomas Ahon jatkoaikamaalilla 6-5. Koovee oli johtanut kolmesti, mutta päätöserässä Valtteri Viitakoski laukoi vieraat ensi kertaa edelle. Riku Reunamäen tasoitus ylivoimalla pelasti isännät kuitenkin jatkoajalle, joka päättyi Koovee-juhliin Tuomas Ahon osuessa vastahyökkäyksen vastahyökkäyksestä.

Salibandyliigan sarjataulukossa Classicilla on nyt neljän pisteen etumatka ottelun vähemmän pelanneeseen Nokian KrP:hen ja kaksi vähemmän ehtineeseen Oilersiin. Hännillä Steelers on jäänyt SalBasta ja karsintapaikasta kaksi pistettä.

Kuva: Esa Takalo