Oilersin A-poikien mestaruuden takuumies Toni Rintala: "Kun vetää, niin joskus sattuu menemään"

Toni Rintala oli nelivuotias, kun Oilers juhli edellisen kerran A-poikien mestarina.

Oilersin juhliessa edellistä A-poikien SM-kultaansa vuonna 2003 joukkueessa pelasivat muun muassa tulevat supernimet Tero Tiitu, Markus Bollström, Oscar Hänninen sekä Wardin veljekset Patrick ja Oliver. Lauantaina ratkaisevat maalit iskenyt Toni Rintala oli tuolloin neljävuotias.

– Tähän kauteen meillä oli vain yksi tavoite: Voittaa mestaruus. Jenginä pystyimme hoitamaan tavoitteen himaan. Se on hieno juttu, tätä on odotettu, Rintala iloitsi.

Hän korosti joukkuepelaajan tapaan koko porukan merkitystä. Katkaisuottelun toisessa erässä tehdyt neljä maalia hän kuittasi lyhyesti.

– Kun vetää, niin joskus sattuu sinne menemään.

Tärkeämpänä hän piti sitä, että SPV saatiin pidettyä pois pahanteosta.

– Kun vain kaksi maalia päästää, niin silloin yleensä voittaa. Sovimme ennen peliä, ettei meidän tarvitse keksiä pyörää uudelleen.

Neljännessä loppuottelussa Espoossa SPV päätti kirinsä vierasvoittoon ja lykkäsi näin Oilersin mestaruusjuhlia. Rintalan mukaan kirvelevä tappio ei sotkenut keskittymistä pääasiaan.

– Pidettiin huolta, ettei sellaista ”housuihin paskomista” tullut toistamiseen. Meillä oli koko ajan luottavainen fiilis.

Jatkosuunnitelmistaan salibandyn parissa Rintala ei vielä tiennyt tarkasti, mutta ura jatkuu joka tapauksessa.

– On tämä ihan ok laji, hän naurahti tuoreena Suomen mestarina.

Lue myös: Espoossa juhlitaan A-poikien mestaruutta 16 vuoden tauon jälkeen

Toni Rintala

Teksti: Erno Rautarinta
Kuvat: Juha Käenmäki

Jaa artikkeli