Oilers jatkaa mitaliputkessa, kun Happee taipui pronssiottelussa

Oilers jatkaa mitaliputkessa kaadettuaan tämän keväänpronssiottelussa Jyväskylässä Happeen selvästi 9-4. Viime kaudella Öljymiehet sijoittuivat kolmanneksi ja 2021 toiseksi.

Illan pronssiottelussa Oilers karkasi pelin puolivälissä 907-päisen kotiyleisön harmiksi Heikki Iiskolan maalilla jo 4–1-johtoon, mutta Happeen mitalitoiveet heräsivät vielä. Ville Heiska kavensi, ja perään Eppu Suhanto nosti ”hirvilauman” jo maalin päähän. Tuomas Iiskola iski kuitenkin espoolaisille kahden maalin taukojohdon, ja vain viisi minuuttia ennen ottelun loppua Justus Kainulainen laukoi Oilersin jo 6–3-johtoon.

’Lopussa mätettiin sitten erikoistilannemaaleja Happeen yrittäessä vielä ilman maalivahtia. Jami Manninen kavensi kertaalleen, mutta riski maksoi isosti, kun Aaro Astala, Justus Kainulainen ja Markus Markkola kasvattivat vieraiden voittolukemia tyhjään verkkoon. Kainulainen ja Astala olivat pronssimitalistien tehomiehet kummankin kirjautettua kaksi maalia ja kaksi syöttöpistettä.