O2-Jyväskylän runko kasassa - farmisopimus Hatsinan kanssa täydentää

O2-Jyväskylän pelaajarunko ensi kauden naisten Salibandyliigaan on kasassa. ”Ampparittarilla” on 18 sopimusta: 15 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia. Uusista pelaajista kaksi on siirtynyt Happeesta ja yksi Multiantsista.

– Viime kauden pelaajistamme olemme saaneet pidettyä melko hyvin ne, jotka halusimme. Vain Piia Niemi miettii vielä, päävalmentaja Kari Saukkonen kertoo.
Saukkosen mukaan pelaajarinki elää ja kasvaa vielä kesän aikana.
– Lopulliseen rinkiin tulee todennäköisesti 23 kenttäpelaajaa, eli meillä on vielä reilusti liikkumavaraa. Jyväskylä on opiskelukaupunki, ja pidämme paria paikkaa auki tänne mahdollisesti myöhemmin kesällä muuttavia opiskelijoita varten. Lisäksi muutama treeneissämme käynyt viime kauden Happee-pelaaja miettii vielä ratkaisuaan. Tärkeitä nimä on vielä neuvottelun alla, Saukkonen vihjaa.

Taatakseen koko laajalle pelaajistolleen peliaikaa O2-Jyväskylä on solminut farmisopimuksen naisten Divarissa pelaavan mikkeliläisen Hatsinan kanssa. Sopimus takaa Liigassa vähemmälle peliajalle jääneille pelaajille kovatasoisia ja ennen kaikkea oikean tasoisia pelejä kauden mittaan.
– Tämä tukee molempien seurojen tarpeita. Hatsinalla on ollut vähän pulaa pelaajista, ja me voimme ottaa suuremman pelaajaringin kuin muuten olisi mahdollista. Meiltä farmisopimuksen piiriin nimetään 8–9 ja Hatsinalta 3–4 pelaajaa, Saukkonen kertoo.
– Farmisopimuksen ansiosta pystymme nostamaan enemmän omia junioreitamme naisten rinkiin. Ja pystymme myös tarjoamaan jyväskyläläisille pelaajille enemmän pelipaikkoja tässä muuttuneessa tilanteessa, Saukkonen viittaa Happeen naisten liigapaikasta luopumiseen.

Tyttöjen maajoukkuekolmikko jatkaa ampparipaidassa

Saukkonen on erityisen tyytyäinen liigajoukkueen maalivahtiosastoon.
-Se osasto on kunnossa. Veskareissa on sekä kokemusta että nuoruutta, kun Tanja Matilainen (41) ja Alina Laitinen (15) jatkavat ja Janita Spännäri (22) tuli Happeesta.

– Puolustuksessa Emmi Luomalla on mahdollisuus ja kykyjä ottaa iso rooli. Uskomme, että pystymme viemään häntä eteenpäin. Happeesta tullut Rina Rautala tuo liigakokemusta ja ylipäätään kokemusta pelaamisesta muuallakin kuin Jyväskylässä, Saukkonen sanoo SB-Pron kasvatista.

Ampparihyökkäyksen terävimpänä kärkenä jatkaa tyttöjen maajoukkueen kesäleirille valittu kolmikko Kiia Avikainen, Veera Jalkanen, Jessica Lustig.
– Heissä meillä on jo jonkinlainen tehonyrkki. Tiia Hattaran jatkaminen on tärkeää sentteriosastomme kannalta. Viime kauden ylirasitustilan jäljiltä Tiia on ollut treeneissä tosi hyvässä iskussa, Saukkonen kertoo.

Kahden liigakauden jälkeenkin O2-Jyväskylän naisten edustusjoukkue on yhä melko nuori ja kokematon. Saukkonen toivottaakin lisäkokemuksen tervetulleeksi.
– Profiilipakille on aina tilaa. Ja senttereitä ei ole liikaa missään joukkueessa.

O2-Jyväskylän naisten liigajoukkueen sopimustilanne 2.6.

Maalivahdit

Tanja Matilainen
Alina Laitinen
Janita Spännäri (Happee)

Puolustajat

Heidi Aukee
Alisa Huisman
Emmi Luoma
Noora Peltola
Satu Pöntinen
Rina Rautala (Happee)

Hyökkääjät

Kiia Avikainen
Tiia Hattara
Veera Jalkanen
Marianna Kivinen
Katriina Louna
Jessica Lustig
Saara Metsälä
Jenni Pekkarinen
Johanna Väliaho (Multiants)

Tanja_ja_Alina_2.JPG

O2-Jyväskylän tiedotteesta
Kuvat: O2-Jyväskylä

Jaa artikkeli