O2-Jyväskylän naiset Liigaan Seppo Pulkkisen johdolla - miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi Joonas Kaasalainen

O2-Jyväskylän naisia valmentaa ensi kaudella Seppo Pulkkinen ja seuran miehiä Joonas Kaasalainen-

O2-Jyväskylän naisten ja miesten edustusjoukkueiden päävalmentajat kaudelle 2019–2020 on nimetty. Naisten edustus jatkaa Seppo Pulkkisen isällisessä komennossa. Miehissä vetovastuun ottaa Joonas Kaasalainen.

Naisten edustus on edennyt Seppo Pulkkisen johdolla lähes voitosta voittoon (15 voittoa, 2 tappiota) naisten 1. divisioonassa. Joukkue nousee ensi kaudeksi perustettavaan Liiga B:hen.

Ensi kaudella Liigan sarjajärjestelmä on sellainen, että kahdeksan joukkuetta pelaa Liiga A:ssa ja kahdeksan Liiga B:ssä. Liiga B:n kaksi parasta karsivat Liiga A:ssa 7:nneksi ja 8:nneksi sijoittuneiden kanssa paikasta kevään pudotuspeleihin ja seuraavan kauden Liiga A:han. Käytännössä siis Liiga B:stä on mahdollista nousta aina Suomen mestariksi asti saman kauden aikana.

Lähes kaiken kokeneen Pulkkisen jatkosopimus on 1+1 vuotinen.

– Nyt meille aukeaa hieno mahdollisuus ja väylä pitkälle eteenpäin. Mitään en tietysti voi luvata, paitsi sen, että kaikkemme teemme, että olemme keväällä 2020 Salibandyliigan pudotuspeleissä. Se on ehdottomasti tavoitteemme, Pulkkinen sanoo.

– Tämä on mahdollisuus, jota ei kannata jättää käyttämättä. Odotan uutta kautta erittäin suurella mielenkiinnolla ja innostuneena. Meillä on hyvä ja lupaava joukkue, jossa on sopivasti nuorta intoa ja kokemusta. Nuoret ovat ottaneet tällä kaudella isoja askeleita eteenpäin, ja uskon kehityksen jatkuvan. Lisäksi Jenni Timonen palaa kevään Sveitsin-keikaltaan, joten uskon meidän saavan jalkeille erittäin iskukykyisen joukkueen, Pulkkinen miettii.

Myös Jaakko Saavalainen ja Jere Viljanmaa jatkavat Pulkkisen johtamassa valmennustiimissä.

– Heidän kanssaan on ollut mukava tehdä yhteistyötä, ja yhteinen sävel löytyi nopeasti. Hyvin alkanutta matkaa on mukava jatkaa heidän kanssaan. Toivon myös fysiikkavalmentaja Niina Rinkisen jatkavan, sillä hän on oman alansa huippu ja hänen johdollaan pystymme vastaamaan kasvaviin fysiikkahaasteisiin.

Kuten edellisestä voi päätellä, kokenut valmentajavelho tietää, että sarjatason noustessa haasteet kasvavat jokaisella osa-alueella taustaorganisaatio mukaan lukien.

– Pian päättyvä kausi on ollut niin joukkueen kuin taustojen osalta vähän mietiskelyä, että ollaanko tässä ihan tosissaan vai melkein tosissaan. Omalla jatkosopimuksellani haluan viestittää, että minä ja valmennustiimi olemme ihan tosissamme mukana tässä projektissa, Pulkkinen naulaa.

Viestikapula vaihtuu miesten edustuksessa

O2-Jyväskylän miesten edustusjoukkueen päävalmentaja vaihtuu kaudelle 2019-2020. Joukkueen valmennuksessa seitsemän vuotta mukana olleen Ilkka Peltosen pitkä valmennusurakka tulee päätökseen – toistaiseksi.

Peltosen johdolla joukkue oli viidesti nousukarsinnoissa 2. divisioonasta Divariin, ja viidennellä kerralla tärppäsi. Ensimmäisellä Divari-kaudella 2017-2018 joukkue oli runkosarjassa 11. ja säilyi ilman karsintoja. Meneillään olevalla kaudella joukkue pitää hallussaan 6. sijaa ja on varmistanut pudotuspelipaikan ennen Divarin runkosarjan päätösviikonloppua.

Joukkueen uuden päävalmentajan Joonas Kaasalaisen sopimus on mallia 1+1. Kaasalainen on ollut mukana tällä kaudella Peltosen valmennusryhmässä, johon on kuulunut myös Pauno Kajoksinen ja Pasi Rautio. Kaasalainen toimii miesten edustusjoukkueen päävalmentajan tehtävien lisäksi seuran junioripäällikkönä.

Itsensä ja joukkueen kehittämisestä motivoitunut Kaasalainen uskoo joukkueen noususuhdanteen jatkuvan.

– Meneillään olevan kauden ajan olen haistellut edarin ”Äyien” meininkiä apuvalmentajan paikalta. Tämä kausi on lähinnä mennyt tutustuessa joukkueen ja seuran toimintakulttuuriin sekä pelaajiin. Joukkueen matkaan oli helppo hypätä. Suurin syy tähän on joukkueen pitkäaikainen päävalmentaja Ilkka Peltonen. Tässä kohtaa pitääkin antaa iso kiitoksen sana Ilkalle. ”Ipe” otti koko uuden valmennustiimin loistavasti mukaan ja opasti meitä Divarin tavoille ja koko joukkueen arjen pyörittämiseen. Ilkka on myös tehnyt tuloksellisesti loistavaa työtä, ja joukkue alkaakin vakiinnuttaa paikkaansa divarijoukkueena, Kaasalainen kiittelee.

– Oma motivaationi kehittää joukkueen toimintaa seuraavalle tasolle on erittäin suuri. Kausi on ollut nousujohteinen niin tulosten kuin joukkueen yhteisen tekemisen osalta. Tätä yhteistä tekemistä lähdetään kehittämään myös ensi kaudella, ”Kaasa” kertoo.

Miesten edustusjoukkueen valmennuksen lisäksi Kaasalla on tärkeä tehtävä Amppareiden junioritoiminnassa.

– Syksyllä aloitin hommat seuran osa-aikaisena junioripäällikkönä. Ensimmäinen kausi on tässäkin suhteessa mennyt seuran toimintatapoihin, joukkueisiin ja seura-aktiiveihin tutustuessa. Paljon olen oppinut lyhyessä ajassa ja näen, että tulevaisuudessa joukkueiden ja koko seuran kehitystyötä on hyvä jatkaa astetta kokeneempana konnana.

Tulevalta kaudelta Kaasalainen odottaa erityisesti junioriosaston entistä vahvempaa esiinmarssia edustusjoukkueeseen

-Amppareiden pelaajapolun rakentaminen on nyt tullut siihen pisteeseen, että vanhimmat poikajuniorit sekä juniori-iän ohittaneet Akatemiajoukkueen aikuispelaajat ovat haastaneet tällä kaudella tosissaan vanhempia pelaajia edustusjoukkueessa. Edarin treeneissä on käynyt monia jopa B-ikäisiä pelaajia ottamassa tuntumaa. Ensipuraisun Divarin tasoon ovat ottaneet muun muassa vikkeläkinttuiset laiturit Matti Minkkinen ja Lari Mäkelä, Kaasa kertoo.

-Meillä on tällä hetkellä monia muitakin nuoria Akatemiapelaajia sekä A- ja B-junnujen pelaajia, joita nostetaan joukkueen harjoitusrinkiin kauden jälkeen. Kesä näyttää, kuinka moni pojista on valmis ansaitsemaan pelipaikan edustusjoukkueesta. Mielestäni on erittäin tärkeää saada nostettua seuran omia kasvatteja mahdollisimman pian haistelemaan meininkiä ja kehittymään isojen poikien hiekkalaatikolle, Kaasalainen näkee.

O2-Jyväskylän tiedotteesta
Kuva: O2-Jyväskylä

Jaa artikkeli