O2-Jyväskylän miesten valmennukseen kovia vahvistuksia

Joonas Kaasalainen ja Pasi Rautio liittyvät päävalmentaja Ilkka Peltosen tiimiin.

O2-Jyväskylän miesten edustusjoukkue on aloittanut harjoittelun kohti uutta Divari-kautta tutussa mutta myös uudistuneessa ja vahvistuneessa valmennuksessa. Päävalmentaja Ilkka Peltonen saa valmennusryhmäänsä tuoretta osaamista pelikentältä ja vankkaa kokemusta, kun Joonas Kaasalainen ja Pasi Rautio liittyvät Peltosen tiimiin.

Kaasalainen, 30, aloitti viime kauden Happeen liigajoukkueen pelaajana, mutta oli loukkaantumisten takia lopulta enemmän valmennuksen apuna kuin pelikentällä. Myös Rautio kuului Happeen liigajoukkueen valmennusryhmään.

Peliuransa lopettava Kaasalainen on kerryttänyt valmennuskokemusta jo peliuransa aikana. Kirkkaimpana saavutuksena penkin takana ”Kaasalla” on A-junioreiden Suomen mestaruus. Tuolloin valmennusparina toimi muuan Ilkka Peltonen.

Varsinkin maalivahteja ja edustusjoukkueen puolustuspeliä ilahduttava uutinen on Pasi Raution, 48, liittyminen valmennusryhmään. Raution vuosikymmenten kokemus maalivahtivalmennuksesta tuo ennenkokemattoman lisän miesten joukkueen valmennusryhmään. Raution opissa pääsevät varttumaan myös Akatemian ja B-poikien edustusjoukkueen maalivahdit.

Päävalmentaja Ilkka Peltonen puhkuu intoa uuden kauden käynnistyessä.

– Ensinnäkin olen erittäin tyytyväinen sekä joukkueen että itseni puolesta, kun saamme ’Kaasan’ ja ’Rautsin’ remmiin mukaan. Kaasa tuo mukanaan tarvittavaa kokemusta suoraan liigakentiltä ja nostaa arkisen aherruksen vaatimustasoa. Edellinen yhteistyömme oli varsin antoisaa seitsemän vuotta sitten, Peltonen iloitsee.
– Myös maalivahtimme saavat kerrankin jotakin. Rautsin mukaan tuleminen on aivan mahtava juttu. Yli 20 vuotta olen tuntenut Pasin, ja hän sopii erittäin hyvin sekalaiseen seurakuntaamme. Nyt pystymme viemään myös maalivahteja eteenpäin ja ottamaan paremmin huomioon heidän kehittymisensä. Tällä kolmikolla lähdemme nyt kohti kesää määrätietoisella työllä. Olemme kartoittaneet kehityskohteet sekä vahvuudet, ja niiden pohjalta käymme hommiin. Katsotaan myöhemmin, onko tässä kaikki palaset, vai tuleeko mahdollisesti vahvistuksia vielä myöhemmin, Peltonen sanoo arvoituksellisesti.

Pelikengät fläppitauluun vaihtava Kaasalainen jatkaa elämäntapaansa uudessa roolissa.

– Oma peliura on nyt taputeltu. Koin hienoja hetkiä hienojen ihmisten kanssa Happeen paidassa. Jo pitkään on ollut selvää, että peliuran jälkeen haluan jatkaa salibandyn parissa valmentajana. Urheilu ja salibandy on elämäntapani, ja nyt saan hienon tilaisuuden jatkaa sitä penkin takana O2:n miesten joukkueessa. Otan tulevan pestin isona haasteena. Tavoitteeni on viedä joukkuetta urheilullisesti eteenpäin ja kehittyä samalla itse valmentajana, Kaasalainen linjaa.

Kovaa jälkeä maalivahtivalmennuksessa tekevä Rautio aloittaa miesten joukkueessa roolissa, joka on kokonaan uusi joukkueen historiassa. Rautsi lähteekin haastamaan itseään uudessa ympäristössä.
– Uudet haasteet vanhojen joukossa pitävät valmentajaa virkeänä ja innokkaana joka päivä – tätä siteerausta ajattelinkin nyt käyttää ja siirtyä maalivahtivalmennuksessa haasteiden pariin ja ottaa valmennettavia. Olen kiitollinen, että sellainen loytyi O2:n piiristä. Jo vanhojen valmennettavien lisäksi saan tutustua toiseen organisaaatioon ja sen arkeen. Odotan innolla tulevaa kautta ja sen tuomia haasteita. Kaikissa maalivahteihin liittyvissä asioissa pyrin auttamaan, Rautio pohtii.

O2-Jyväskylän tiedotteesta
Kuva: Esa Jokinen

Jaa artikkeli