O2-Jyväskylän Johanna Väliaholle kolmen ottelun pelikielto kontaktista pään seudulle

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt O2-Jyväskylän Johanna Väliahon kolmen ottelun pelikieltoon.

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt O2-Jyväskylän Johanna Väliahon kolmen ottelun pelikieltoon pään seudulle kohdistuneesta kontaktista. Tilanne tapahtui naisten Salibandyliigan tasolohko NLB:n ottelussa Pirkat–O2-Jyväskylä 25. tammikuuta, ja se tuli käsittelyyn videotutkintapyynnöllä.

Kurinpitäjä toteaa päätöksessään, että Pirkkain pelaajalla on tilanteessa on matala peliasento ja hän kurottautuu kohti palloa. Pelaajan oikealta puolelta leikkaavalla linjalla tulee Väliaho, joka ei pelaa palloa. Väliaho ottaa vartalokontaktin vastustajaan osuen tätä vasemmalla olkapäällään pään seudulle, minkä jälkeen vastustaja hoipertelee vaihtoaitioon.

Kurinpitäjän arvion mukaan tilanteesta kuvatulta videolta on selvästi nähtävissä, että Väliaho ei pelaa palloa vaan ainoastaan valmistautuu kontaktiin. Väliaholla on esteetön näkyvyys vastustajaan ja mahdollisuus pelata tilanne turvallisesti. Väliaho valmistautuu kontaktiin ottamalla pitkän askeleen kohti vastapelaajaa ja siirtää painopisteen tätä kohti.

Kurinpitäjä katsoo, että tilanteessa Väliaho on tarkoituksella ottanut vartalokontaktin vastapelaajaan ja ollut tietoinen, että kontakti osuu tätä ylävartaloon. Väliahon toiminta osoittaa merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kohtaan. Täten hän on syyllistynyt PS 617 2 kohdan raakaan rikkomukseen.

Kurinpitomenettelyssä perusmuotoisesta kontaktista päähän tai pään seudulle on annettu kahden ottelun pelirangaistus. Kurinpitäjä katsoo, että tässä tapauksessa seuraavien elementtien täyttyessä: esteetön näkyvyys, leikkaava liikerata, ei pelaa palloa, valmistautuu kontaktiin, kontakti kohdistuu pään seudulle, rangaistuksen pitää olla kovempi kuin perusmuotoisessa kontaktissa.

O2-Jyväskylä katsoi vastineessaan, että tilanne oli puhdas vahinko, jossa Johanna Väliaho ensin tuli tilanteeseen pelaamaan palloa ja sitten pyrki pallon ja vastustajan väliin, jotta joukkuetoveri saisi pallon.

Rangaistukseen on vielä mahdollista hakea muutosta Salibandyliiton valituslautakunnalta.

Video tilanteesta:

Naisten Salibandyliigan kurinpitopäätökset

Jaa artikkeli