O2-Jyväskylän Jessica Lustigille kahden ottelun pelikielto päähän osuneesta kontaktista

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt O2-Jyväskylän Jessica Lustigille kahden ottelun pelikiellon päähän osuneesta kontaktista naisten Salibandyliigan ottelussa 24.2. O2-Jyväskylä – Koovee.

– Ottelun kolmannessa erässä Jessica Lustig ja Veera Kauppi tavoittelevat palloa osittain leikkaavalla liikeradalla. Pelaajat törmäävät toisiinsa ja Lustigin vasen olkapää osuu Kaupin päähän. Kauppi loukkaantuu lievästi, kertoo kurinpitäjä tilanteesta.

– Lustigilla oli esteetön näkymä palloon ja Kauppiin. Lustigilla oli tilaa pelata tilanne turvallisesti. Pallo karkaa ennen törmäystä pelaajien ulottumattomiin. Lustig jatkaa liikerataansa kohti Kauppia ja ennen törmäystä hän nojaa kohti Kauppia. Lustigin olkapää osuu Kauppia päähän. Törmäyksen jälkeen Lustig ottaa tukiaskeleen Kaupin tulosuuntaan, mikä kuvastaa, että hän oli valmistautunut törmäykseen. Kauppi pysähtyy törmäyksen voimasta lähes paikoilleen, hänen jalkansa kohoavat ilmaan ja hän kaatuu maahan. Kaupilla oli vain vähäinen mahdollisuus valmistautua törmäykseen.

– Lustig on pelitavallaan osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan. Kurinpitolinjauksissa päähän kohdistuneista taklauksista on pääsääntöisesti annettu kahden ottelun rangaistus tai mikäli pelissä on annettu PR3 rangaistus, niin yhden lisäottelun rangaistus, kurinpitäjä kertoo päätöksessään.

Kurinpitoasia tuli vireille pääsarjojen videotuomarin päätöksellä Kooveen tekemästä videotutkintapyynnöstä.

Jessica Lustig suorittaa rangaistuksensa naisten Salibandyliigan otteluissa 2.3. EräViikingit – O2-Jyväskylä ja 10.3. O2-Jyväskylä – SSRA.

Kurinpitäjän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan naisten Salibandyliigan kurinpito-sivulla.

Kuva: Esa Takalo

Jaa artikkeli