O2-Jyväskylälle neljä tärkeää sopimusta

Sentterit Kaarlo Mahlberg, Alvar Mahlberg ja Joel Wenning sekä puolustaja Ville Sepponen pelaavat ensi kauden ”Amppareissa”.

Salibandyn miesten Divarissa pelaava O2-Jyväskylä on solminut neljä tärkeää sopimusta kaudeksi 2019–20. Joukkueen sentteriosasto tuli kertarysäyksellä kuntoon, sillä uusista sopimuspelaajista Kaarlo Mahlberg, Alvar Mahlberg ja Joel Wenning johtivat viime kaudella joukkueen hyökkäysvitjoja. Puolustaja Ville Sepponen puolestaan palaa yhden Happee Steamersissa viettämänsä kauden jälkeen ”Amppareihin”.

Kaarlo Mahlberg, 22, orkestroi viime kaudella O2:n ykkösketjun peliä kapteeni Joni Lempisen ja Iiro Kinnusen välissä.

– Kaarlon jatko on meille todella kova juttu. Hän on joukkueen johtavia pelaajia, joka tekee tulosta ja pelaa kokonaisvaltaisesti erittäin hyvin. Kaarlo on Kinnusen Iiron kanssa joukkueen taitavimpia pelaajia, ja hän on yksi koko Divarin parhaista pallonriistäjistä. Se taito luo ketjulle paljon hyviä maalipaikkoja, päävalmentaja Joonas Kaasalainen luonnehtii ykkössentteriään.

Mahlbergin veljeksistä vanhempi eli Alvar, 26, (kuvassa) taas erikoistui ketjuineen pimentämään vastustajan kärkiketjuja.

– Alvarin ketju pelasi usein vastustajan ykköstä vastaan tarkoituksena nollata tämän tehot. Ja melkein aina he siinä myös onnistuivat. Mutta Alvar pystyy myös rytmittämään peliä hyvin ja tekemään tulosta, Kaasalainen kertoo.

Joel Wenning, 23, taas on joukkueelle monipuolinen ase. Hyökkääjä edusti viime kauden aikana myös Saksaa salibandyn MM-kisoissa.

– Jolle pelasi pääasiassa kakkoskentän sentterinä. Hän on tosi luotettava kahden suunnan sentteri, mutta hän pystyy tarvittaessa pelaamaan myös laidassa tai pakkina. Pallottomassa pelissä Jolle oli koko kauden ajan tosi hyvä ja paransi loppua kohti myös pallollisena ja alkoi tehdä tulosta, Kaasalainen kertoo.

Ville Sepponen on jokaisen joukkueen kaipaama hyvin laukova rightin pakki; itse asiassa Kaasalaisella on näitä nyt kahteen kenttään, kun myös Markus Manninen jatkaa Amppareissa.

– Ville on taitava pallon kanssa ja tosi hyvä lukemaan peliä. Hän on pitkä ja ulottuva, ja vetää sellaisia neulaharhautuksia. Aiempina kausina hän on tehnyt paljon tehoja, Kaasalainen sanoo.

Uusien sopimusten myötä O2:lla on nyt ensi kaudeksi jo 14 sopimusta: kaksi maalivahtia, neljä puolustajaa ja kahdeksan hyökkääjää.

– Ykkösketju on nyt kasassa sellaisena kuin sen halusin. Sen pohjalle on hyvä lähteä rakentamaan. Kaikkiaan sopimustilanne on hyvä, ja joitakin isoja kaloja on ihan siinä katiskan suulla, Kaasalainen vihjaa.

O2-Jyväskylän miesten edustusjoukkueen sopimustilanne 25.4.

Maalivahdit:

Henri Tikkanen, Tommi Kauppinen.

Puolustajat:

Markus Manninen, Karel Joutsimäki, Vesa Sivula, Ville Sepponen.

Hyökkääjät:

Joni Lempinen, Iiro Kinnunen, Kaarlo Mahlberg, Iiro Pieviläinen, Alvar Mahlberg, Joel Wenning, Lari Mäkelä, Niklas Pulli.

O2-Jyväskylän tiedotteesta
Kuva: Esa Jokinen

 

Jaa artikkeli