O2-Jyväskylä historiallisesti Divarin pudotuspeleissä

O2-Jyväskylä aloittaa ensimmäiset Divarin pudotuspelinsä tänään Kirkkonummella Rangersin vieraana.

Salibandyn miesten Divarissa pelaava O2-Jyväskylän miesten edustusjoukkue selviytyi runkosarjan jälkeen pudotuspeleihin. Kyseessä on seuralle historiallinen saavutus, sillä koskaan aiemmin ”Ampparit” ei ole pelannut Divarin pudotuspeleissä. Kaudella 2002–03 O2-Jyväskylä pelasi ykkösdivisioonan ylemmässä jatkosarjassa.

O2 aloittaa pudotuspelitaipaleensa lauantaina Kirkkonummella Rangersia vastaan. Rangers voitti erittäin tasaisen runkosarjan ja valitsi vastustajakseen O2-Jyväskylän, joka sijoittui runkosarjassa kuudenneksi. Valintaa selittänee se, että Rangers voitti molemmat joukkueiden runkosarjakohtaamiset. Kirkkonummella päädyttiin lukemiin 8–3, ja Palokasta Rangers vei pisteet niukalla 6–5-voitolla. Sen sijaan sijoille 7 ja 8 päätyneille Tiikereille ja ÅIF:lle Rangers hävisi vierasottelunsa.

O2-Jyväskylän kevätkausi oli erinomainen. Joukkue voitti seitsemän kymmenestä viimeisestä ottelustaan ja saalisti lisäksi yhden arvokkaan tasapelipisteen. Yhdeksänneksi ja pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt M-Team jäi jyväskyläläisistä vain yhden pisteen.

Pudotuspelit käynnistyvät Kirkkonummella lauantaina kello 17. Palokan koulukeskuksella mitellään sunnuntaina kello 15. Välieriin selviytyy kahdella voitolla. Mahdollinen kolmas ottelu pelataan keskiviikkona Kirkkonummella. Divarin voittaja nousee ensi kaudeksi Salibandyliigaan, ja kakkonen pääsee karsimaan noususta.

Kuva: Esa Jokinen

Jaa artikkeli