Nykky tiivistää miesten leirin: "Saatiin vaikeina aikoina tehtyä taas pari hyvää päivää"

Joulukuun kotikisoihin valmistautuva miesten maajoukkue leireili Eerikkilässä perjantain sekä lauantain. Harjoittelun lisäksi ohjelmassa oli kaksi pelirupeamaa, joista lauantainen täysimittainen nähtiin suorana Salibandyliiton YouTube-kanavalla. Se päättyi Sinisen joukkueen 9–7-voittoon.

– Hyvä fiilis jäi, saatiin vaikeina aikoina tehtyä taas pari hyvää päivää. Pari harjoitusta ja pari peliä, joissa nähtiin missä mennään ja ihan kansainvälinen vauhtikin oli päällä, se oli positiivista, päävalmentaja Petteri Nykky pohti kokoontumisen päätteeksi.
– Ennen kaikkea kuitenkin pojat näkivät toisiaan. Ja tämä oli kuitenkin yksi näytön paikka, kun katsotaan, keitä kesän leirityksiin pääsee. Muutamilta pelaajilta ihan hyviä näyttöjä.

Miesten maajoukkueen ensikertalainen Jeri Heikkilä napattiin heti haastatteluun.

Isoja pääteemoja ei tähän kahden päivän kokoontumiseen paalutettu.
– Enempi sitä, että saadaan joukkue yhteen ja kansainvälistä pelivauhtia. Aamutreeneistä syntyi aika napakat vaikkei tarkoitus ollutkaan mennä ihan niin kovaa. Perjantain peli oli vähän ontuva, eka erä hyvä mutta sitten taso laski. Lauantaina jo parempaa ja hyvä kolmas erä, siinä oli jo vähän sellaista rähinää päällä ja taisteltiin voitosta vaikka se sitten ratkesikin tyhjiin vähän helposti, päävalmentaja analysoi.
– Ihan hyvät fiilikset jäi siitä, että saatiin kaksi hyvää pelitapahtumaa. Erityisiä teemoja ei sinänsä ollut kun jokainen kenttä oli uusi. Vähän oli yritetty seurajoukkueittain rakentaa mutta eihän se ihan täysin onnistunut. Oilersin viisikko pystyi pelaamaan kokonaisuutena seurakenttänä.

Katso Ville Vuorisen kuvat keskinäisestä ottelusta

Miesten maajoukkueen vuosi jatkuu tiiviinä, ja kesällä käynnistyy tiukka loppusuora kohti joulukuun MM-turnausta.
– Valmennuksen osalta ohjelmassa on tarkkailua, kohta alkavat pudotuspelit ja niitä tietysti tarkkaillaan paljon. Sitten on vuorossa neljä kesäleiriä ja lokakuussa toivottavasti maaottelut. Marraskuussa sitten lämpöleiri, ja joulukuussa sitten isketäänkin kisoissa, Petteri Nykky avaa loppuvuoden 2021.

Kuva: Ville Vuorinen

Katso miesten lauantain ottelun maalikooste ja koko ottelu sekä konkari Lauri Stenforsin mietteet:

Jaa artikkeli