Nykky luotsaa maajoukkuetta vuoden 2022 loppuun – kolmet arvokisat kahdessa vuodessa

Petteri Nykky jatkaa salibandyn miesten maajoukkueen päävalmentajana vuoden 2022 loppuun asti.

Nykyn uusi sopimus kattaa vuodelle 2021 siirrettyjen miesten MM-kotikisojen lisäksi vuoden 2022 heinäkuussa pelattavan World Games -turnauksen USA:ssa sekä saman vuoden MM-kisat Zürichissa, Sveitsissä.

Aiemmin Nykky on toiminut päävalmentajana vuosina 2004–2011. Nykyinen tehtävä päävalmentajana alkoi vuonna 2017. Hänen valmennuksessaan miesten maajoukkue on voittanut maailmamestaruuden kolmesti vuosina 2008, 2010 sekä 2018.

– Halusimme Petterin jatkavan seuraavat kaksi vuotta miesten maajoukkueen päävalmentajana. Kotikisojen siirtäminen, mutta myös vuoden 2022 arvokisat tulevat tiiviissä tahdissa, ja tahtotilamme oli, että päävalmentaja ei näihin tuleviin arvokisoihin vaihtuisi, kertoo Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta.

Päävalmentaja suhtautuu tulevaan kaksivuotiskauteen innolla ja kovin tavoittein.

– Kolmet arvokisat lyhyellä aikavälillä vaativat sen, että aikataulutuksen ja suunnitelman on oltava kunnossa, ja tätä suunnittelutyötä on jo alettu tehdä muun valmennustiimin kanssa.

– Menestyminen arvokisoissa on aina tavoitteena, ja se ei tule ilmaiseksi.  Pelaajille tiivis arvokisatahti ja MM-kisojen siirtyminen tarkoittaa, että kova treenikesä on luvassa myös ensi vuonna, summaa Nykky.

Tulevan kahden vuoden aikana tavoitteena on vakiinnuttaa uusia pelaajia mukaan maajoukkuetoimintaan.

– Monille pelaajille ensi vuoden kotikisat ovat se tavoite ja unelma, jota he tavoittelevat. Arvokisoja pelataan myös ensi vuoden jälkeen, ja on selvää, että uusia kasvoja tarvitaan joukkueeseen mukaan. Valmennuksen osalta se vaatii uusien pelaajien sisäänajoa maajoukkueen toimintaan ja harjoitteluun.

Nykyn uusi, kaksivuotinen sopimus koskee vain maajoukkueen päävalmentajana toimimista, kun aiemmin tehtävään on sisältynyt myös muita lajin koulutus- ja kehittämistehtäviä. Tehtävä ei ole kokoaikainen, vaan rytmittyy maajoukkueen tekemisen ja kansainvälisen kilpailukalenterin mukaan.

Maajoukkueen päävalmentaja nähdään jatkossa tiiviisti myös golfin valmennustehtävissä, sillä Nykky aloittaa Golfliiton maajoukkue- ja liittovalmentajana kuluvan syksyn aikana.

– Petteri on yksi Suomen arvostetuimmista valmentajista, jolla on valtava kokemus molemmista lajeista. On hienoa, että salibandy ja golf hyötyvät hänen ammattitaidostaan. Yhteinen valmentaja mahdollistaa lajien välistä yhteistyötä, ja voi avata uusia kehittymisen mahdollisuuksia molemmille. Uskon, että meillä on opittavaa toisiltamme, vakuuttaa Ilmivalta.

Lue myös: Salibandymiesten valmennustiimi jatkaa

Kuva: Ville Vuorinen / MM2018

Jaa artikkeli