Nykky ja muut maajoukkueiden päävalmentajat: Lasten ja nuorten väliinputoaminen estettävä

Suomen suurimpien palloilulajien maajoukkueiden päävalmentajat Henrik Dettmann, Jukka Jalonen, Markku Kanerva, Petteri Nykky ja Anna Signeul ilmaisevat yhteisen huolensa suomalaisten lasten ja nuorten asemasta koronarajoituksia purettaessa.

Päävalmentajat peräänkuuluttavat Olympiakomitean sivuilla julkaistussa ulostulossaan hallituksen exit-strategiaan oikeudenmukaisuutta, logiikkaa ja nopeaa paluuta harjoituksiin ja kilpailuihin lasten ja nuorten urheilutoiminnan osalta.

– Ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin ratkaisevasti vaikuttavat urheiluharrastukset tulisi olla ensimmäisten asioiden joukossa, jotka mahdollistetaan, kun rajoitusten purkaminen aloitetaan, miesten salibandymaajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky sanoo.

– Jos ravintolat ovat auki ja joukkuepelaajat voivat mennä porukalla syömään, täytyy heidän päästä myös porukalla treenaamaan ja pelaamaan. Jos lapset ja nuoret voivat olla ryhmissä kaupungilla ja kauppakeskuksissa, on seurojen harjoitukset myös mahdollistettava, Nykky pohtii.

Lue koko kannanotto Olympiakomitean sivuilta

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli