Nuorten maajoukkuemiehet jatkavat Kooveessa - vahvistuu myös Latvian maajoukkuepelaajalla

Kooveen miesten edustusjoukkueessa jatkavat tulevalla kaudella Suomen nuorten MM-joukkueessa parhaillaan ahkeroivat Oskar Sillanpää ja Aapo Mäkelä. Joukkueeseen liittyy myös Latvian miesten ja nuorten maajoukkueessa pelaava Klavs Jansons.

Sillanpää ja Mäkelä murtautuivat miesten edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon viime kaudella ja lunastivat myös sitä kautta paikkansa U19 MM-joukkueeseen.

Joukkueeseen liittyy myös Latvian miesten ja nuorten maajoukkueessa pelaava Klavs Jansons. Kokonaisuudessaan nuorten pelaajien rooli tulee olemaan suuri myös tulevalla kaudella ja tarjolla entistä suurempi rooli joukkueessa.

Joukkueen miehistöä pyritään rakentamaan tasapainoiseksi ja tarjota mahdollisuuksia seuran omille kasvateille myös tulevaisuudessa. Divarissa haasteet päivittäiselle harjoittelulle ovat lähes samaa luokkaa kuin Salibandyliigassakin mutta toisaalta juuri nuorten pelaajien kehittymiselle tarjoutuu erittäin hyvä mahdollisuus.

Klavs Jansons– Meille on tärkeää myös se, että joukkueessa on nuoria tulevaisuuden tähtiä. Kokemusta tarvitaan, mutta myös nuoruuden ennakkoluulottomuutta. Aapo ja Oskari ovat pelanneet jo pitkään Kooveessa ja uskomme, että kehitys jatkuu myös tulevina vuosina ja pelillinen rooli molemmilla tulee jatkossa olemaan yhä merkittävämpi. Klavs Jansons (pikkukuva) on tuttu mies päävalmentaja Arto Riihimäelle Latvian maajoukkuekuvioista, kertoo Kooveen salibandyjaoston puheenjohtaja Jaakko Aho.

Puolustajan tonttia miehittävä Mäkelä pelasi päättyneellä kaudella Salibandyliigassa 16 ottelussa tehoin 1+3 ja A-juniorien SM-sarjassa 19 ottelussa tehoin 3+2. Sillanpää torjui palloja 12 Salibandyliigan ottelussa 73,64 prosentin tehokkuudella. A-juniorien SM-sarjassa vastaavat numerot olivat 14 pelattua ottelua ja 78,72%.

Klavs Jansons on oikealta pelaava hyökkääjä, joka on pelannut Latvian nuorten maajoukkueen lisäksi myös miesten maajoukkueessa. Latvia sijoittui Suomen voittamissa MM-kisoissa Prahassa viidenneksi ja Jansons pelasi turnauksessa seitsemässä ottelussa tehoilla 3+1. Mäkelä, Sillanpää ja Jansons ovat kaikki tällä hetkellä Kanadan Halifaxissa pelattavissa alle 19-vuotiaiden MM-kisoissa.

Sekä Mäkelä että Sillanpää lähtevät kauteen sillä ajatuksella, että Divari-taival jää Kooveen osalta yhden kauden mittaiseksi. Tulevaisuuden osalta kummankin tavoitteet ovat selvät. Kysyttäessä kumpikin toteaa täysin samoin sanoin.
– Haluan viiden vuoden päästä pelata mahdollisimman korkealla tasolla ja taistella paikasta miesten maajoukkueessa.

Kooveen tiedotteesta
Ylin kuva: Esa Takalo

Jaa artikkeli