NST:stä ja PoNoVosta syntyy SaiPa Salibandy

NST ja PoNoVo yhdistävät toimintansa Etelä-Karjalan tunnetuimman urheilubrändin alle, ja tuloksena on suurseura SaiPa Salibandy.

Lappeenrantalaiset salibandyseurat NST Lappeenranta ja Pontuksen Nouseva Voima (PoNoVo) ilmoittivat keväällä 2019 aikomuksestaan perustaa Lappeenrantaan täysin uusi seura, jonka alaisuuteen molemmat siirtyisivät rakentaakseen yhdessä paikallisen salibandyn uutta tulevaisuutta. Ensimmäinen virallinen julkistus asian tiimoilta on uuden perustettavan seuran nimi – SaiPa Salibandy.

Salibandyseuran perustamisen myötä SaiPa-brändin merkitys kasvaa entisestään myös valtakunnallisella tasolla, sillä SaiPan näkyvyys laajenee uusiin ympäristöihin ja halleihin ympäri maakuntaa ja koko Suomea.

Etelä-Karjalan tunnetuin urheilubrändi valikoitui nimeksi noin kymmenestä vaihtoehdosta

Neuvottelut Liiga-SaiPan ja projektin ohjausryhmän välillä sujuivat alusta asti hyvässä yhteishengessä ja nopealla aikataululla. Yhteinen näkemys asiasta löytyi helposti. Molemmat osapuolet näkevät paljon saavutettavia hyötyjä yhteistyön seurauksena. SaiPa-tuotenimen ja -brändin markkinoinnillinen käyttöoikeus on Liiga-SaiPa Oy:llä, mutta uusi seura saa luvan käyttää SaiPa-liitettä nimessään, sekä SaiPan Sputnik-logoa.

Projektin edetessä NST:n ja PoNoVon nimeämä ohjausryhmä kävi läpi useita eri malleja seuran nimeksi ja brändiksi. Mietinnässä oli noin kymmenen erilaista vaihtoehtoa, ja näiden vaihtoehtojen joukosta yhteistyö SaiPan, Etelä-Karjalan tunnetuimman urheilubrändin kanssa nousi ehdottomaksi ykkösvaihtoehdoksi.

Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtaja Jussi Markkanen on Iloinen, kun SaiPa-brändin alle liittyy ensivaiheessa yli 800 uutta jäsentä:
– Olemme todella iloisia ylpeästi keltamustan SaiPa-perheen merkittävästä kasvusta jatkuvasti suosiotaan nostavalla lajilla. Näemme yhteistyössä paljon lajirajoja ylittäviä mahdollisuuksia ja synergiaetuja. SaiPa palaa taas monilajiseuraksi, jota olimme myös historiamme alussa, Markkanen kommentoi.

Yhdistymisprojektin ohjausryhmän puheenjohtaja NST Lappeenrannan Ville Kuusela on tyytyväinen, kun palapelin ensämmäinen tärkeä palanen saatiin sovittua:
– Yhteistyö on ollut koko tämän projektin yksi pääteema, ja tämä yli lajirajojen tapahtuva yhteistyö sopii uuden seuran arvomaailmaan erinomaisesti. Olen todella iloinen, että saimme toimijoiden välille yhteistymmärryksen siitä, miten voimme olla yhdessä vieläkin enemmän. NST ja PoNoVo saavat näin hienon uuden kodin, jossa voimme jatkaa työtä ja viedä salibandyä taas eteenpäin Etelä-Karjalan alueella. Toivon, että uusi seura koetaan meidän alueen yhteisenä juttuna jatkossa entistä vahvemmin. Saimaan Pallohan sopii nimenä mitä parhaiten salibandyn brändiksi!

PoNoVo ry:n puheenjohtaja ja projektin ohjausryhmän jäsen Kimmo Hanninen näkee päätöksen pelkästään hyvänä asiana:
– Tämä oli kaikin puolin paras ratkaisu. SaiPa-brändin tuntevat Etelä-Karjalassa ja muualla Suomessa varmasti kaikki – varsinkin palloilulajeja seuraavat. Kehitämme yhdessä SaiPan kanssa varmasti paljon uusia yhteistyötapoja ja malleja matkan varrella jo suunniteltujen lisäksi, varsinkin nyt kun pääsemme aloittamaan työstämisen täydellä teholla. Yhteisestä matkasta on varmasti hyötyä molemmille osapuolille Todella suuri kiitos SaiPalle yhteistyöhön sitoutumisesta!Tie Yhteistyö on meillä ollut projektin kantava teema alusta lähtien, sillä yhdessä olemme enemmän.

Faktoja:

  • Jääkiekko suomessa: 75 000 lisenssipelaajaa. Noin 200 000 lajin harrastajaa
  • Liiga-SaiPa Oy: Perustettu vuonna 2000. Liikevaihto 2019 5,6 miljoonaa euroa ja seura työllisti 77 henkilöä. Etelä-Karjalan tunnetuin urheilubrändi.
  • SaiPa ry: Perustettu 1948 palloilun erikoisseuraksi. Rekisteröityjä pelaajia ja harrastajia noin 650.
  • Salibandy Suomessa: Rekisteröityjä pelaajia oli Suomessa kaudella 2018-2019 kaikkiaan 65 806 kappaletta. Salibandyliiton alaisuudessa on noin 800 seuraa. Vuosittain Suomessa pelataan noin 30 000 salibandyottelua.
  • NST: Perustettu 1994. Rekisteröityjä pelaajia ja harrastajia 410 (tilanne 17.10.2019)
  • PoNoVo: Perustettu 1996. Rekisteröityjä pelaajia ja harrastajia 430 (tilanne 17.10.2019)
  • SaiPa Salibandy: Perustetaan alkuvuodesta 2020. NST:n ja PoNoVon kaikkien rekisteröityjen pelaajien ja harrastajien siirtyessä mukana olisi SaiPa Salibandy 840 jäsenellään Suomen seitsemänneksi suurin salibandyseura.

Seurojen tiedotteesta
Kuva: Tmi Valokuvaus & Media Huittinen

Jaa artikkeli