Nordlundille maajoukkuekaste tänään Sveitsiä vastaan

TPS:n pistekärki Milla Nordlund debytoi tänään Sveitsiä vastaan naisten maajoukkueessa.

Milla Nordlund, 20, pelaa tänään Nurmijärvellä EFT-turnauksessa Sveitsiä vastaan ensimmäisen naisten maaottelunsa. TPS:n pistekuningatar siirtyy ensi kaudeksi Ruotsin pääsarjaan.

TPS:n kanssa Milla Nordlundin kausi päättyi puolivälieriin. Se tiesi kuukauden taukoa tosipeleistä ennen EFT-turnausta.
– Olisi tietysti ollut kivempi, jos liigakausi olisi jatkunut meidän osaltamme pidempään, Nordlund sanoo.
– Hetki kesti toipua tappiosta, sitten pää piti nostaa pystyyn ja alkaa treenata omatoimisesti, jotta olisin iskussa EFT-turnauksessa.
TPS hävisi suoraan kolmessa ottelussa puolivälieräpelit nurmijärveläiselle SB-Prolle. Nordlund ehti pelata kahden puolivälieräpelin lisäksi yhden runkosarjaottelunkin EFT-areenalla, vasta tammikuussa käyttöönotetussa Arkadia-hallissa Klaukkalassa.
– Aikamoinen etu, että on päässyt pelaamaan siellä jo, Nordlund korostaa.
– Alusta tuntui itse asiassa melko haastavalta silloin ensimmäisellä kerralla. Laidatkin ovat kimmoisammat kuin mihin olen tottunut. Mutta kaukalo on tosi hyvä, kun siihen tottuu. Tykkään pelata siellä.

Positiivinen yllätys

Maskulaislähtöinen Milla Nordlund pelasi loistavan liigakauden, joka oli hänelle jo viides. Runkosarjassa hän oli pistepörssin nelonen saldolla 20+21=41. Edelle ylsivät vain Classicin Nina Rantala sekä Koovee-kaksoset Veera ja Oona Kauppi. Maalipörssissä Nordlund oli seitsemäs edellään myös muun muassa seuratoveri, EFT-turnauksessa niin ikään Suomi-paitaa kantava Laura Rantanen, joka iski liigassa kaksi maalia enemmän kuin Nordlund. Syöttöjä Nordlund kirjautti kaikista liigapelaajista Veera Kaupin ja Rantalan jälkeen kolmanneksi eniten.
– Tiesin, että minulla on realistiset mahdollisuudet tulla valituksi maajoukkueeseen. Varma en tietenkään voinut olla. Kyllä se sellainen positiivinen yllätys oli, helmikuun pelaajaksi valittu Nordlund myöntää.
– Kehitystä tietysti pitääkin tapahtua ikävuosien lisääntyessä. Valmentajaltamme Aki Vilanderilta olen lisäksi tällä kaudella saanut enemmän neuvoja nimenomaan henkilökohtaiseen pelaamiseen.

Kahdet kasvot

TPS-naisia päättyneen liigakauden valmentanut ja vastikään naisten maajoukkueen valmennustiimiin nimetty Vilander on hämmästellyt Nordlundin pelaajaminää verrattuna ”siviili-Millaan”.
– Kentän ulkopuolella hän painelee hassuttelumoodilla, mutta on kentällä todella kovaluonteinen pelaaja. Hän haluaa voittaa itse tilanteita ja pelata joukkueen pussiin. Milla on tällä kaudella ollut järkyttävän tehokaskin, Aki Vilander toteaa.
– Millalla homma on kaiken kaikkiaan hyvällä mallilla, ja fysiikkatreenikin on alkanut maistua.

Ensi kaudeksi Ruotsiin

Avoimessa yliopistossa kasvatustieteitä opiskeleva Nordlund ei tyydy vain kokeilemaan, miltä tuntuu pelata naisten maaotteluita.
– Ensisijaisesti tavoitteena on päästä EFT-turnauksessa omalle tasolleni. Ilman muuta tavoitteena on myös pysyä naisten maajoukkueessa ja saada sieltä onnistumisia ja kokemusta. Päätähtäin on tietysti naisten MM-kisat joulukuussa 2019.
– Rauhallisuutta pallon kanssa pitäisi saada lisää, Milla itse näkee suurimmaksi kehityskohteekseen.
– Liigatasolla koen fyysisesti pärjääväni, mutta toki siihenkin puoleen on panostettava.
Kehittyäkseen pelaajana Milla Nordlund allekirjoitti huhtikuun alussa yhden vuoden sopimuksen Ruotsin Superligassa pelaavan Endre IF:n kanssa.
– Olivat kiinnittäneet minuun huomiota viime syksynä Champions Cupissa ja ottivat yhteyttä, Nordlund kertoo tapahtumaketjusta, joka vie hänet ensi kaudeksi gotlantilaisseuraan. Millaa tuskin oli vaikea puhua ympäri, sillä hänen poikaystävänsä Ville Hirvisuo pelasi jo päättyneellä kaudella samalla saarella, Allsvenskan-seura Visby IBK:n riveissä.
– Tärkeimpänä tavoitteena on tietysti päästä pelaamaan, mutta myös oppia kieltä ja saada sieltä työpaikka, Milla Nordlund luettelee ensi kauden haasteitaan.

Suomen viisikot Sveitsiä vastaan klo 18.30 Arkadia-hallissa:

1. 21 Nina Rantala – 26 Daniela Westerlund – 19 Karoliina Kujala
28 Elina Kujala – 11 Laura Manninen

2. 16 Veera Kauppi – 23 Ella Alanko – 27 Oona Kauppi
12 Mia Karjalainen – 24 My Kippilä

3. 14 Milla Nordlund – 13 Jenna Saario – 18 Laura Rantanen
8 Kristiina Järvinen – 25 Silja Eskelinen

4. 29 Kristiina Kauppila, 15 Inka Lampinen, 20 Mia Vallenius

Maalissa 31 Krista Nieminen, varalla 35 Tiltu Siltanen

40016604304_82e9e6db46_z.jpg

Teksti: Matti Hannula
Kuvat: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli