Nordic Challenge kokoaa syyskuussa suomalaiset ja ruotsalaiset yhteen ainutlaatuisella tavalla

Syyskuussa 2023 koetaan salibandyssä täysin uudenlainen tapahtumakonsepti, kun Suomen Salibandyliitto ja Helsingissä neljää suurta liikuntakeskusta operoiva Arena Center yhdistävät voimansa. Nordic Challengessa salibandykentillä koetaan suuren kansainvälisen salibandyturnauksen, sekä Suomen ja Ruotsin miesten ja U19-miesten maaotteluiden tunnelma.

Nordic Challengessa pelataan aikuisten, sekä P22-P12 ja T21-T12 ikäluokkien suurturnaus. Haaste heitetään erityisesti ruotsalaisjoukkueille, jotka toivotetaan tervetulleiksi haastamaan suomalaiset. Jokaisessa turnauksen suomalais- ja ruotsalaisjoukkueen kohtaamisessa joukkueet taistelevat pisteistä omalle maalleen. Turnauksen jälkeen selviää, kumpi on voittaja.

Tapahtumassa nähdään myös Suomen ja Ruotsin miesten ja U19-miesten maajoukkueet, jotka kohtaavat toisensa kahdesti. Myös näistä otteluista kerrytetään pisteitä Nordic Challengen maiden väliseen kilpailuun.

– Turnauksen aikataulutus suunnitellaan siten, että turnausväki pääsee seuraamaan maaotteluita. Turnauksen osallistujajoukkueet pääsevät maaotteluihin ilmaiseksi. Aikamoinen karnevaali on tiedossa, kuvailee Arena Centerin viestintä- ja tapahtumapäällikkö Jyrki Paajanen.

Maaottelut pelataan perjantaina 1.9. ja lauantaina 2.9. Vantaan Energia Areenalla. Turnaus puolestaan 2.-3.9. Arena Centerin halleissa, jotka sijaitsevat Myllypurossa, Kaarelassa, Ruskeasuolla ja Hakaniemessä. Näiden lisäksi turnauspelejä pelataan lauantaina myös Energia Areenalla.

Salibandyliiton tapahtumatuottaja Hanne Nyrönen näkee uudenlaisen tapahtumakonseptin upeana mahdollisuutena kokea perinteinen Suomi-Ruotsi -kamppailu.

– Upeaa, että löytyi kumppani, joka uskaltaa kokeilla kansamme uutta. Uskon, että yhdistämällä voimamme saamme ennennäkemättömän tapahtumaelämyksen niin maajoukkueille kuin yleisölle.

Nordic Challengen ennakkoilmoittautuminen edullisemmalla osallistumismaksulla on käynnistynyt ja se jatkuu 31.5. saakka. Ilmoittautuminen tapahtuu nettisivujen www.nordicchallenge.fi kautta.

Jaa artikkeli