Nokian Vili Liponen kahden ottelun pelikieltoon

Kontakti Classicin Juha Kivilehtoon toi Nokian KrP:n Vili Liposelle kahden ottelun pelikiellon.

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Nokian KrP:n Vili Liposelle kahden ottelun pelikiellon Classicin Juha Kivilehtoon kohdistuneesta kontaktista Salibandyliigan lauantain ottelussa Classic–Nokian KrP.

Classicin Juha Kivilehdolla oli kolmannen erän puolivälissä maalin takana pallo, ja hän kääntyi sen kanssa kohti päätyä. Hänestä katsoen vasemmalta tuli tilanteeseen Vili Liponen ja törmäsi Kivilehtoon, joka kaatui ja loukkaantui lievästi.

Pääsarjojen kurinpitäjä arvioi tapauksen seuraavasti:

Videotallenne on kaukaa ja epäedullisesta kulmasta. Siitä ei voi päätellä pelaajien leikkauslinjaa, eikä osumakohtaa. Videotallenteelta voi nähdä, että Liposella on esteetön näkyvyys Kivilehtoon sekä sen, että Kivilehdolla on vain vähäinen mahdollisuus reagoida tulevaan kontaktiin.

Tapauksissa, missä videotallenteelta ei pysty tilannetta arvioimaan, päätös on tehty erotuomarien ja otteluvalvojan raporttien/vastineiden pohjalta. Tilanteessa oleva erotuomari on hyvin sijoittunut ja hänellä on esteetön näkyvyys ko. pelaajiin.

Erotuomariraportin mukaan Liponen on tullut kovalla vauhdilla ja leikkaavalla juoksulinjalla kohti Kivilehtoa ja osunut tätä olkapäällä pään alueelle. Lisäksi videotallenteelta näkee, että Liposella on esteetön näkyvyys Kivilehtoon ja että Kivilehdolla on väin vähäinen mahdollisuus reagoida kontaktiin.  Erotuomariraportin mukaan kyse ei ole tahattomasta törmäyksestä, kuten KRP:n vastineessa todetaan vaan tietoisesta kontaktista.

Katson, että Liponen on toiminnallaan osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan ja täten syyllistynyt pelisääntöjen 617:2 kohdan raakaan rikkomukseen. Aikaisemman rangaistuskäytännön mukaan päähän kohdistuneista kontakteista on annettu kahden ottelun pelirangaistus. Katson, että tässä tapauksessa ei ole lieventäviä eikä ankaroittavia seikkoja rangaistusta mitattaessa.

Nokian KrP katsoi vastineessaan, että törmäys aiheutui Juha Kivilehdon nopeasta käännöksestä eikä ollut Vili Liposen vältettävissä, ja että kontakti tapahtui olkapää olkapäätä vasten eikä päähän.

Nokian KrP:n seuraavat Salibandyliigan ottelut ovat Welhot–Nokian KrP huomenna ja Nokian KrP–OLS sunnuntaina.

Video tilanteesta:

Salibandyliigan kurinpitopäätökset

Kuva tilanteesta, jossa hidastusta tutkitaan ottelussa tuoreeltaan: Esa Takalo

Jaa artikkeli