Nokian KrP:n Mikko Laaksolle kahden ottelun pelikielto osumasta maalivahtiin

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Nokian KrP:n Mikko Laakson kahden ottelun pelikieltoon.

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Nokian KrP:n Mikko Laakson kahden ottelun pelikieltoon maalivahtiin kohdistuneesta kontaktista Salibandyliigan ottelussa Oilers–Nokian KrP.

Pallo ajautui käsittelyn kohteena olleessa tilanteessa Oilersin maalin taakse, jolloin KRP:n Mikko Laakso juoksi maalin sivuitse kohti päädyssä olevaan palloon. Oilersin maalivahti lähti samaan aikaan tavoittelemaan päädystä kimmonnutta palloa, jolloin Laakson oikea jalka osui maalivahdin kypärään.

Pääsarjojen kurinpitäjä katsoo,että Laaksolla oli esteetön näkyvyys maalivahtiin eikä Laakson valitsemaan liikesuuntaan ollut muita vaikuttavia tekijöitä, joten hän sai vapaasti valita juoksulinjansa. Hänen olisi pitänyt ymmärtää, että maalivahti lähtee tavoittelemaan päädystä kimmonnutta palloa maalinkulmalta. Maalivahdilla ei ollut mahdollisuutta reagoida takaviistosta tulevan pelaajan kontaktiin, joten kontaktia maassa pelaavaan maalivahtiin voidaan pitää potentiaalisesti vaarallisena.
Kurinpitäjä katsoo, että Laakso on toiminnallaan osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan ja täten syyllistynyt pelisääntöjen 617:2 kohdan raakaan rikkomukseen. Aikaisemman rangaistuskäytännön mukaan maalivahdin maalivahdinalueella tapahtuviin päähän kohdistuneista kontakteista on annettu kahden ottelun pelikielto.

Nokian KrP katsoi vastineessaan, että kontakti – tai pelaajien kosketus – aiheutui maalivahdin aivan viime hetkellä tehdystä kumartumisesta Laakson juoksulinjalle ja maalivahdinalueen rajalle tai ulkopuolelle. Jos kontaktia oli, kyse oli molemmin puolin vahingossa tapahtuneesta kosketuksesta, josta ulosajo ja 5 minuutin rangaistus olivat jo sellaisinaan erittäin kova tuomio.

Video tilanteesta:

Salibandyliigan kurinpitopäätökset

Jaa artikkeli