Nokian KrP vei historiallisen rangaistuslaukauskisan

Salibandyliigan runkosarjaottelun voitto ratkaistiin tänään ensi kertaa rangaistuslaukauskisassa, kun Nokian KrP löi kotonaan espoolaisen Oilersin maalein 5-4.

Uusien sääntöjen mukainen ratkaisu tuli eteen, kun varsinainen peliaika päättyi 4-4 eikä ratkaisua syntynyt edes viiden minuutin jatkoajalla, vaikka Oilers yritti ahneimmillaan ilman maalivahtia. Rangaistuslaukauskisassa kaksi kierrosta riitti isännille voittoon, kun Henri Johansson sekä Ville Kangasmäki onnistuivat maalinteossa kahden vastustajan jäädessä ilman osumia.

Oilers johti avauserän jälkeen 4-2 ja sai yrittää toisessa parhaimmillaan kahden miehen ylivoimalla, mutta maalinteko ei onnistunut enää millään. Niinpä Nokian Ville Kangasmäen 4-4-tasoitus kuusi minuuttia ennen loppusummeria vei pelin jatkoajalle.

Oilersin Casper Pfitzner oli maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään ottelun tehomies. Espoolaisten Riku Holopainen kirjautti 1+1 ja Nokian Aleksi Peltola 0+2.

Oilersille tappio oli kauden ensimmäinen.

Salibandyliiga jää nyt pienelle tauolle, ja viikonloppuna katseet kääntyvät Seinäjoelle, jossa maailman parhaat miesten ja naisten seurajoukkueet ratkovat paremmuutensa Champions Cupissa.

Arkistokuva: Esa Takalo