Nokian KrP nousi Salibandyliigan ja Henri Johansson kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen

Illan 9-6-voitto ErVistä nosti Nokian liigan ja viisi pistettä Henri Johanssonin kaikkien aikojen pörssin kärkeen.

Nokian KrP ampaisi Salibandyliigan kärkeen kaataessaan tänään vieraskaukalossa EräViikingit 9-6. KrP:n maalitykki Henri Johansson ahnehti tehot 3+2 nousten samalla urallaan 809 pisteeseen ja kaikkien aikojen tilastokärkeen.

EräViikingit johti ottelun alussa hetken Nokian KrP:n omalla maalilla, mutta lopun iltaa viime kevään finalisti saikin sitten ähkiä takaa-ajajana. Neljä kertaa isännät jaksoivat kuitata Nokian vierasjohdon, toisessa erässä kertaalleen jopa kahden maalin suuruisen. Vielä kolmannen erän viidennellä minuutilla kotijoukkueen Miko Kailiala laukoi lukemiksi 6-6, sitten juhlivat enää vieraat. Kaksitoista minuuttia ennen loppua Henri Mäenpää nosti Nokian taas kerran johtoon, ja seuraavassa vaihdossa iski Jere Oksanen eron kahteen. Viimeisen niitin sai nostaa tyhjiin Valtteri Viitakoski EräViikinkien yrittäessä ilman maalivahtia.

Henri Johansson on nyt tehnyt Salibandyliigan runkosarjassa tehot 470+339=809, kun hänen tapaansa taas yhtä vahvaa kautta pelaavan SPV:n Mikko Kohosen saldo on 521+287=808.

Nokian KrP johtaa nyt sarjaa takanaan pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelanneet Classic ja Oilers.

Salibandyliiga jatkuu huomenna Espoossa ottelulla Oilers – SalBa.

Arkistokuva: Esa Takalo