Nimitys: Tero Merenheimo on uusi Salibandyliiton erotuomarikoordinaattori

Tero Merenheimo on valittu Salibandyliiton erotuomarikoordinaattoriksi 1.4.2022 alkaen.

Merenheimolla, 58, on vankka tausta salibandyn ja etenkin sen erotuomaritoiminnan parissa, sillä erotuomarina hän on toiminut vuodesta 2003 lähtien. Etelä-Suomen alueen turnausmuotoisten salibandyotteluiden erotuomariasetteluista Merenheimo on vastannut sivutoimisena syksystä 2006 lähtien ja jatkaa tässä tehtävässä edelleen.

Työuraan mahtuu sijais-, tunti-, ja resurssiopettajan tehtäviä eri aineissa vuodesta 2000 asti. Opintoja on sekä Helsingin yliopistossa (matematiikka ja saksa) että TKK:ssa (automaatiotekniikka ja laadunohjaus).

Millä mielin ja odotuksin aloitat erotuomarikoordinaattorina?
– Innolla odotan, että voin hyödyntää pitkää kokemustani erotuomaritoiminnasta aikaisempaa monipuolisemmin ja olla osaltani mahdollistamassa tämän hienon lajin pelaamista suurelle harrastajajoukolle. Ilman tuomareita ei ole pelejä, ja on hienoa, jos osaltani pystyn tätä yhtä tukijalkaa vahvistamaan. On myös mielenkiintoista, että pääsen sisältäpäin näkemään, miten tämä koneisto toimii, Tero Merenheimo näkee.

– Saimme Terosta joukkoomme vankan erotuomaritoiminnan osaajan, jonka pitkäaikainen ja monipuolinen kokemus hyödyttää uuden pestin myötä nyt koko erotuomarikenttää, kertoo kilpailutoiminnan johtaja Ari Vehniäinen tyytyväisenä.

Erotuomarikoordinaattorin tehtävä on vakituinen ja kokopäiväinen. Merenheimo toimii osa-aikaisena koordinaattorina lukuvuoden loppuun saakka, jolloin opettajan velvollisuudet ovat päättyneet.

Erotuomarikoordinaattorin tehtäviin kuuluu mm.:
– erotuomaritoiminnan asiakaspalvelu
– alueellisten erotuomarikoulutusten koordinointi ja koulutusmateriaalien tuottaminen sekä koulutussuunnittelua yhdessä erotuomaripäällikön kanssa
– erotuomaritoimijoiden käytössä olevien sähköisten järjestelmien (mm. Sbet, Moodle) ylläpito ja niiden käytön opastus
– erotuomareiden rekrytointia

Merenheimon esihenkilönä toimii Ari Vehniäinen ja työparina erotuomaripäällikkö Janne Koskinen. Toimipiste on Helsingin Myllypurossa.

Jaa artikkeli