Nimitys: Pekka Ilmivalta on Salibandyliiton uusi toiminnanjohtaja

Pekka Ilmivalta, 50, siirtyy Veikkaukselta Salibandyliiton palvelukseen.

Pekka Ilmivalta, 50, siirtyy Veikkaukselta Salibandyliiton palvelukseen.

Salibandyliiton uuden toiminnanjohtajan hakuprosessi on saatu päätökseen. Salibandyliiton hallitus nimitti kokouksessaan keskiviikkona 13.5.2020 Pekka Ilmivallan uudeksi toiminnanjohtajaksi.

Ilmivalta siirtyy Salibandyliittoon Veikkauksen laki- ja vastuullisjohtajan tehtävästä. Salibandyliitossa hän aloittaa 1.9.2020.

Salibandyliiton toiminnanjohtajana vuodesta 2015 toimineen Kari Lampisen viimeinen työpäivä oli perjantai 15.5.2020. Siirtymävaiheen yli syyskuun alkuun asti Salibandyliiton väliaikaisena toiminnanjohtajana toimii Jari Kinnunen.

– Kaiken kaikkiaan oli 38 hakijaa, joista haastattelimme kuusi. Hakijajoukko oli laadukas ja kaikki haastatellut olivat hyviä tyyppejä. Pekan kohdalla kuitenkin kokonaisuus ratkaisi. Hänessä yhdistyi oikeastaan kaikki ominaisuudet, jotka olimme asettaneet tavoitteiksi uudelle toiminnanjohtajalle, Salibandyliiton hallituksen puheenjohtaja Risto Kauppinen kommentoi ja jatkaa:

– Salibandy saa johtajaprofiilin, joka on tunnettu, uskottava ja omaa laajat yhteiskunnalliset verkostot.

Ilmivalta on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari. Veikkauksessa hän ehti työskennellä peräti 17 vuotta. Laki- ja vastuullisuusjohtajan pestin lisäksi hän ehti toimia Veikkauksessa mm. viestintäjohtajana ja vastata henkilöstöasioista. Yhtiön johtoryhmässä sekä hallituksen ja hallintoneuvoston sihteerinä Ilmivalta toimi vuodesta 2004. Ennen Veikkausta hän työskenteli asianajotoiminnan parissa.

– Tuntuu loistavalta ja innostavalta. On tietysti kova juttu tällaiselle sporttimiehelle, kun pääsee tekemään töitä urheilun kanssa. Tilanne on tottakai myös ristiriitainen ja haikea, koska 17 vuotta ehtii juuri tulla täyteen Veikkauksessa. Päällimmäinen tunne on kuitenkin se, että katse on eteenpäin ja innolla kohti uutta, Ilmivalta sanoo.

Jos Ilmivallan työura jo pelkästään Veikkauksella on vakuuttava, niin merkittävä on myös ura urheilun luottamustoimien parissa. Ilmivalta on päässyt seuraamaan lähietäisyydeltä suomalaista urheilua toimiessaan mm. jääkiekon pelaajayhdistyksen toiminnanjohtajana ja puheenjohtajana, Pelicansin puheenjohtajana, ADT:n valvontalautakunnan puheenjohtajana, ADT:n ja SUEKin puheenjohtajana sekä jääkiekon SM-liigan kurinpitoryhmän jäsenenä.

Tällä hetkellä Ilmivalta on jääkiekon SM-liigan hallituksen jäsen sekä Urheilun Kansainvälisen Välitystuomioistuimen (CAS) välimies.

– Alkuun pitää perehtyä perinpohjaisesti liittoon ja seurakenttään. Liiton perusasiat ovat jo nyt kunnossa, joten pääsen hyvästä tilanteesta viemään asioita eteenpäin. Salibandyllä on hyvä imago. Laji on jo lunastanut paikkansa uskottavana huippu-urheiluna, mutta matka on vielä kesken. Salibandy on tottakai myös koko kansan liikuntamuoto, jota voi harrastaa läpi elämän. Pelaajia niin liiton sarjoissa kuin niiden ulkopuolella on paljon, mikä antaa hyvän pohjan yhteisöllisyyden vahvistamiselle. Pelaajien ja seurojen toimintaedellytyksiä voidaan kuitenkin parantaa – se on liiton homma, Ilmivalta muotoilee lähtötilannetta.

Alunperin lätkäjätkäksi tunnustautuva Ilmivalta pelasi aikanaan jääkiekon 1. divisioonaa Vantaalla ja pari kautta SM-liigaakin Lahden Reippaan maalivahtina. Aktiiviura loppui jo 24-vuotiaana, kun opinnot nousivat ykkössijalle.

Salibandykin on Ilmivallalle varsin tuttu laji. Poikansa harrastuksen myötä hän toiminut Esport Oilersissa junnujen valmentajana, joukkueenjohtajana ja kuuluttajana.

– Säbää on tullut seurattua monessa roolissa, nykyään toki enemmän kannustajana ja kustantajana. Niin no, oli meillä 1990-luvulla opiskelijaporukan salibandyseura Helsinki Bratwurst, jolla tahkosimme aladivareita, Ilmivalta naurahtaa.

Jaa artikkeli