Nimitys: Hanne Pirkola miesten MM2020-kisojen tapahtumajohtajaksi

Salibandyn miesten MM2020-kisojen tapahtumajohtajaksi on valittu Hanne Pirkola. Kisat pelataan Helsingissä joulukuussa 2020.

Salibandyn miesten MM2020-kisojen tapahtumajohtajaksi on valittu Hanne Pirkola. Kisat pelataan Helsingissä joulukuussa 2020. Pirkola aloittaa tehtävässään 22.10.2018.

Hanne Pirkolalla, 34, on vahva kaupallinen ja urheilun tausta. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden kandidaatti (markkinointi) ja lisäksi hän on suorittanut Master of Science, Sport Management -tutkinnon Yhdysvalloissa.
Hän on työskennellyt MKTG Finland -markkinointitoimistossa projektipäällikkönä vastaten myymälä- ja kauppakeskustapahtumien kokonaisvaltaisesta suunnittelusta ja toteutuksesta sekä ruotsalaisessa Teknosell-yrityksessä vastaten myynnin ja asiakaspalvelun koulutusohjelmien vetämisestä Suomessa ja Englannissa.
hanne_pirkola_350.jpgPirkolalla on myös erittäin vahva tausta urheilun parista. Tällä hetkellä hän työskentelee tapahtumamanagerina Suomen Palloliitossa vastaten maaotteluiden ja maajoukkueturnausten järjestämisestä. Lisäksi hän on toiminut useissa eri tehtävissä urheilun ja seuratoiminnan parissa sekä Suomessa että ulkomailla.

– Salibandy on lajina erittäin mielenkiintoinen ja miesten MM-kisat varmasti tapahtuma, joka kiinnostaa. Haluamme yhdessä yhteistyökumppaneiden ja muiden sidosryhmien kanssa luoda tapahtuman, josta pääsevät nauttimaan myös uudet lajin seuraajat. Tätä kautta pystymme vaikuttamaan lajin näkyvyyteen ja suosioon suuren yleisön keskuudessa ja samaan aikaan saavuttamaan myös pidempikestoisia tuloksia, Pirkola kommentoi.

Salibandyn aikuisten MM-kisat pelataan kahden vuoden välein – vuorovuosittain miesten ja naisten kisat. Miesten MM-kisat 2016 pelattiin Latvian Riiassa. Vuoden 2018 kisat pelataan joulukuussa Tshekin Prahassa. Suomi on miesten hallitseva ja kaikkiaan kolminkertainen maailmanmestari (2008, 2010 ja 2016).

Tapahtumajohtaja vastaa tehtävässään kokonaisuudessaan miesten MM2020-kisaprojektista ja kisaorganisaation johtamisesta, yhteistyöstä ja neuvotteluista yhteistyökumppaneiden ja eri sidosryhmien kanssa, kisojen markkinoinnista ja myyntituloksesta yhteistyössä valittujen kumppaneiden kanssa sekä kisojen taloudesta ja sen seurannasta.
– Hannella on vahva kaupallinen ja tapahtumien järjestämisen kokemustausta. Salibandyllä on tavoitteena toteuttaa kaikkien aikojen MM-kisaprojekti. Meille tämä matka on paljon enemmän kuin sarja huippupelejä, sillä kisat ovat tärkeä vaihe matkallamme kohti strategisia tavoitteitamme olla Suomen suurin joukkuepeli ja maailman paras salibandymaa. Haluamme tehdä kisoista monellakin tavalla enemmän kuin mitä aikaisemmin on nähty, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampinen toteaa.

Samassa yhteydessä Janne Bruun nimitetään 1.10.2018 alkaen kehityspäälliköksi vastuualueenaan tapahtumien ja fanikulttuurin kehittäminen. Hän vastaa tehtävässään salibandyn fanikulttuurin kehittämisestä, maaottelutapahtumien ja -turnausten kehittämisestä, tuotteistamisesta ja tuotannosta sekä Salibandyliigan ottelutapahtumien kehittämisestä yhteistyössä liigaseurojen ja SSBL Salibandy Oy:n kanssa.

Hanne Pirkolan ja Janne Bruunin esimiehenä toimii Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampinen.

Jaa artikkeli