Nimitys: Ari Lehtonen aloittaa Salibandyliiton sarjakoordinaattorina

Ari Lehtonen on valittu Salibandyliiton sarjakoordinaattoriksi. Tehtävä on määräaikainen.

Lehtonen hoitaa tehtävää määräaikaisena toimen vakinaisen haltijan Anna Kulmalan äitiys- ja vanhempainvapaan ajan periodilla 7.8.2023-31.8.2024.

Sarjakoordinaattorin työnkuvaan kuuluu avustavat tehtävät alueellisen sarja- ja harrastetoiminnan suunnittelussa, toteutuksessa ja kehittämisessä sekä lisäksi sarja- ja aluetoiminnan tiedotusta ja sarjainfojen yhtenäistäminen sähköisissä järjestelmissä.

Lehtonen on kokenut sarjatoiminnan tekijä luotuaan Keski-Suomeen alueellisen junioreiden paikallissarjan, johon laajimmillaan osallistui lähes 90 joukkuetta. Lehtonen vastasi sarjan toteuttamisesta oman toimensa ohella.

– Kolme vuotta pyöritin käytännössä yksin paikallista sarjaa, joten otteluohjelmien teko ja muut sarjatoimintaan liittyvät asiat ovat tulleet tutuiksi, hän toteaa.

– Hyvin ja odottavin mielin aloitan tässä tehtävässä. Tunnen aika paljon liiton toimihenkilöitä entuudestaan, ja nyt pääsen syventämään yhteistyötä heidän kanssaan.

Salibandyyn hän on tullut mukaan lasten harrastusten kautta. Omaa pelitaustaa löytyy hitusen alasarjoista.

Lehtosella, 43, on pitkä työura, 26 vuotta, takanaan Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen parissa. Hän aloitti 17-vuotiaana oppisopimuksella kaupungin liikuntapaikkahoitajana. Viimeiset kaksi vuosikymmentä hän on toiminut Jyväskylän liikuntatilojen varauksista vastaavana toimihenkilönä. Lehtonen on työvapaalla tehtävästään sarjakoordinaattorin sijaisuuden ajan.

– Tiedän kunnallisen puolen haasteet esimerkiksi pienempien liikuntatilojen täyttöasteen osalta. Nyt kun toimin lajiliiton puolella, näen eräänä mielenkiintoisena haasteena, kuinka lajiliitto voisi hyödyntää näitä tiloja esimerkiksi pienpelimuotojen toteuttamisessa, Lehtonen pohtii.

Ari Lehtonen
Alueellisen pelitoiminnan asiantuntija
Alueellisen pelitoiminnan suunnittelu, toteutus ja kehittäminen Lännen ja Etelän aluepäälliköiden kanssa, sarjainfojen yhtenäistäminen sähköisissä järjestelmissä.

Jaa artikkeli