Nimi muistiin! Viljami Järvikangas valmiina iskemään F-Liigaan ja U19-maajoukkueeseen - Katso haastatteluvideo

Viljami Järvikangas on 18-vuotias Seinäjoella asuva salibandynpelaaja, joka valmistuu ensimmäiseen F-Liiga -kauteen innolla.

Joukkue- ja omatoimiharjoitusten lisäksi kesää rytmittävät maajoukkueleiritykset ja ensi kevään MM-tavoite.

Viljami Järvikangas valmistautuu alkavaan ja uransa ensimmäiseen F-Liiga -kauteen suunnitelmallisesti harjoitellen. Järvikangas pelaa F-Liigaan nousseessa Nurmon Jymyssä, sekä kiertää maajoukkueleirejä tähtäimenään U19-ikäisten MM-kisat.

18-vuotias Järvikangas aloitti salibandyn aikoinaan Nurmon Jymyssä ja kiittää laadukasta ja tarpeeksi tavoitteellista tekemistä vaikuttavana tekijänä siihen, että palo salibandyyn on edelleen suuri. Laji merkitsee Järvikankaalle hauskuuden ja kavereiden lisäksi kovaa työtä, tavoitteita ja unelmia. Kamppailu pelipaikoista on kovaa sekä SM-sarjan, että maajoukkueen puolella, joten töitä on tehtävä, eikä etumatkaa muille voi antaa. Nuori lajilahjakkuus on tietoinen tavoitteistaan salibandyn parissa; hän haluaa vakiinnuttaa pelipaikkansa F-Liigassa, lunastaa paikkansa tulevissa MM-kisoissa ja lähteä tulevaisuudessa ulkomaille pelaamaan.

– Kyllä se vaatii suunnitelmallisuutta. Elämä pyörii aika lailla salibandyn parissa, vaikka kyllä sitä ehtii muutakin tekemään. Kaikkea pystyy kehittämään, mutta erityisesti arkitekeminen on se mihin haluan keskittyä.

Järvikangas vastaa lajiesikuvikseen Jarno Ihmeen, Tatu Väänäsen ja Krister Savosen. Järvikangas korostaa kokonaisvaltaisuutta ja sitä, että Ihme, Väänänen ja Savonen tekevät asioita oikein niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

– Heiltä otan mallia ja pyrin oppimaan.

Järvikankaan motivaatio on korkealla ja haluaa panostaa entistä enemmän myös arjen yksityiskohtiin. Kilpailu pelipaikoista on kovaa ja tähtäimenä on sekä F-Liiga että tulevat MM-kisat.

– Jos haluaa huippupelaajaksi, ei riitä pelkästään joukkuetreenit. Kaikki se vaikuttaa mitä tekee omalla ajalla. On hyvä, että kilpailu on kovaa, sillä se laittaa itseäkin eteenpäin ja tekemään kovaa työtä.

Järvikangasta haastateltiin myös U19-maajoukkueleirillä Eerikkilässä:

Jaa artikkeli