Nico Salo palaa Classiciin, Samu Kuitunen päävalmentajaksi

Samu Kuitunen ottaa ohjat Classicissa Petteri Nykyn siirtyessä kokopäiväisesti miesten maajoukkueen valmennukseen.

Samu Kuitunen nousee kolme perättäistä Salibandyliigan mestaruutta voittaneen Classicin päävalmentajaksi Petteri Nykyn keskittyessä kokopäiväisesti miesten maajoukkueeseen. Classicin nimekkäin vahvistus ensi kaudeksi on Ruotsin Helsingborgista ”Familyyn” palaava maailmanmestari Nico Salo.

Kokenut ja meritoitunut Samu Kuitunen haluaa menestyksestä huolimatta jatkaa vahvan työnteon merkeissä.
– Joukkueessa jatkaa vankka runko kokeneita ja menestyneitä urheilijoita joita haastaa jokapäiväisessä tekemisessä nälkäiset ja potentiaaliset nuoret. Kilpailutilanne on hyvällä ja terveellä pohjalla jokaisen haastaessa sekä kehittäessään itseään joukkueen eteen. Oppiminen ja itsensä kehittäminen niin yksilötasolla kuin viisikkotasolla tähtää menestymiseen Champions Cupissa Ruotsin Gävlessä tammikuun alussa, unohtamatta kotimaisen Salibandyliigan tavoitteita, Kuitunen niputtaa.

Yhden kauden Ruotsin Superliigan Helsingborgissa pelannut Nico Salo palaa kasvattajaseuraansa ja maailman kärkipelaajana näkee henkilökohtaiset sekä joukkueen tavoitteet selkeänä.

– Yksi unelma toteutui päästyäni pelaamaan Ruotsiin. Kuitenkin on todettava, että asioita hoidetaan eri seuroissa eri lailla ja Classicin organisaatio sekä joukkue ovat ehdotonta maailman huippua kokonaisuudessaan. Lisäksi Tamperetta parempaa paikkaa huippu-urheilun kannalta ei ole.

– Ruotsin vuosi kehitti paljon ihmisenä ja toivottavasti myös pelaajana. Maisemanvaihdos kasvatti ja pakotti tekemään ratkaisuja pois mukavuusalueelta. Tavoitteena on menestyä Classicin kanssa kaikissa sarjoissa ja kilpailuissa joukkueena, taistellen mestaruuksista joka kerta. Henkilökohtaisesti haluan nostaa omaa tasoa edelleen muutaman stepin ylöspäin ja omalla esimerkillä kehittää myös muiden tekemisen tasoa. Yksinkertaistettuna haluan seuraavien vuosien aikana voittaa kaiken mitä salibandyssa on voitettavissa, Salo täsmentää.

Myös manageri Pasi Peltola on tyytyväinen joukkueen tilanteeseen.
– Olen erittäin tyytyväinen tulevan kauden joukkueen rakenteeseen. Suomen kärkihyökkääjä Nico Salon ja maalivahti Lassi Torisevan kolmen vuoden sopimusten ympärille on hyvä lähteä rakentamaan lähitulevaisuutta, Peltola sanoo.

Classic 2018-19

Maalivahdit

30 Joni Järviö
35 Lassi Toriseva

Kenttäpelaajat

2 Eemeli Akola
4 Konsta Tykkyläinen
7 Albert Koskinen
8 Juha Kivilehto
9 Eemeli Salin
10 Oskari Heikkilä
11 Sami Johansson
12 Eetu Sikkinen
15 Aaro Helin
16 Jussi Piha
17 Janne Lamminen
18 Juuso Woivalin
19 Joonas Pylsy
20 Nico Salo
23 Juho Syvänen
45 Jere Pulkkinen
48 Hiski Kosunen
56 Krister Savonen
61 Tino Salminen
66 Mikko Leikkanen
72 Atte Eronen
86 Tino Lindstedt

Toimihenkilöt:

Päävalmentaja Samu Kuitunen
Valmentaja Juha Jäntti
Valmentaja Vesa-Matti Virtanen
Akatemiavalmentaja Mikko Hernetkoski
Maalivahtivalmentaja Jori Järvenpää
Maalivahtivalmentaja Topi Tamminen
Joukkueenjohtaja Matias Maijala
Yhteyspäällikkö Esa Johansson
Huoltaja Jukka Arponen
Huoltaja Jouni Launonen
Fysioterapeutti Mark Lehtimäki
Fysioterapeutti Andy Tervonen
Kuljetuspäällikkö Pekka Braks
Manageri Pasi Peltola

Classicin tiedotteesta

Jaa artikkeli