Neuchatelin MM-finaalissa suomalaisväriä – erotuomareina Tom Kirjonen ja Jyrki Sirkka

Tom Kirjonen ja Jyrki Sirkka tuomitsevat Yle Areenassa ja koosteena TV2:ssa nähtävän naisten MM-kisojen loppuottelun.

Salibandyn Neuchatelin MM-turnauksen loppuottelussa Ruotsi–Sveitsi nähdään myös suomalaisväriä, sillä sen tuomitsee Suomen kaksikko Tom Kirjonen – Jyrki Sirkka.

Tom Kirjonen ja Jyrki Sirkka viheltävät neljänsiä perättäisiä MM-kisojaan oltuaan mukana myös 2013, 2015 ja 2017. Niissä he ovat tuominneet 2013 välierän ja 2015 sekä 2017 pronssiottelun.

– On erittäin hyvä ja kiitollinen tunne saada tämän arvoinen peli tuomaroitavaksi. Kovasti olemme yrittäneet kehittää omaa tekemistämmne, jotta se riittäisi MM kisojen finaaliin sekä itse finaalissa. Eli jotain olemme tehneet oikein, Tom Kirjonen sanoo.
– Paljon olemme saaneet valmennusta kotimaassa sekä ulkomailla joten kiitos kuuluu myös erotuomarivalmennukselle ja varsinkin Suomessa.  Iso peli on tiedossa, ja  kotijoukkue pelaa hurmiossa kotiyleisön edessä. Yritämme siis palvella peliä parhaan taitomme mukaan jotta finaalista tulisi viihdyttävä.

– Suomalaistuomareiden pääsy MM-finaali on aina suuri kunnia ja osoitus koko Suomen erotuomaritoiminnalle, Salibandyliiton erotuomarivastaava Mika Saastamoinen myhäilee.
– Jyrki ja Tom ovat erittäin arvostettuja tuomareita niin Suomessa kuin kansainväliselläkin tasolla, ja suon todella mielelläni näille kahdelle miellyttävälle herrasmiehelle kunnian olla näiden kisojen finaalien erotuomaripari.

Viimeksi naisten MM-finaalissa nähtiin suomalaiset oikeudenjakajat kevään 2003 kisoissa Sveitsissä, kun kunnian saivat Mervi Flinkman ja Minna Kärkkäinen.

Tänään päättyvien Neuchatelin kisojen toinen suomalaiskaksikko on Juhani KirvesHenrik Snellman.

Kisojen erotuomarien esittely

Klo 17.30 Suomen aikaa alkava loppuottelu nähdään suorana Yle Areenassa ja klo 20 koosteena TV2:ssa.

Kuva: IFF

Jaa artikkeli