Nämä joukkueet ovat mukana uudistuvan naisten Divarin karsinnassa – pääsarjapäällikkö avaa systeemiä

Naisten 1. divisioonan karsinta uuteen, kaudella 2023–24 käynnistyvään naisten Divariin alkaa lauantaina 25.3.

Karsinnassa lohkojen (3 kpl) 2.–3. sijoittuneet pelaavat ristiin paras kolmesta -tyylillä. Voittajat pelaavat naisten Divarissa ensi kaudella ja häviäjät Suomisarjassa.

Naisten Divarikarsinnan ohjelma (kaksi voittoa)

FBC Remix, Isokyrö – Nystars, Uusikaupunki
La 25.3. 17.30 FBC Remix – Nystars, Isokyrö Areena
Su 26.3. 15.45 Nystars – FBC Remix, Pohitullin koulu

Tarvittaessa
La 1.4. 17.30 FBC Remix – Nystars, Isokyrö Areena

SBS Wirmo Akatemia, Mynämäki – Pelicans SB, Lahti
La 25.3. 15 SBS Wirmo Akatemia – Pelicans SB, HaNi-halli
Su 26.3. 19 Pelicans SB – SBS Wirmo Akatemia, Paavolan Kampus

Tarvittaessa
La 1.4. 18.30 SBS Wirmo Akatemia – Pelicans SB, HaNi-halli

FB Factor, Kontiolahti – SB Nivala
La 25.3. 17 FB Factor – SB Nivala, Kontiolahden liikuntahalli
Su 26.3. 17 SB Nivala – FB Factor, Monitoimihalli Sievi

Tarvittaessa
Su 2.4. 18 FB Factor – SB Nivala, Kontiolahden liikuntahalli

Ottelut tulospalvelussa.

Naisten 1. divisioonan sarjajärjestelmässä suorat nousijat ja karsijat on määritelty seuraavasti:
Lohkojen 1. sijoittuneet nousevat naisten Divariin kaudelle 2023–24. Mikäli 1. sijoittunut ei ole nousukyvykäs joukkue, nousee samasta lohkosta parhaiten sijoittunut nousukyvykäs joukkue. Lohkojen 2.–3. sijoittuneet pääsevät Divarikarsintoihin. Mikäli 2.–3. sijoittunut ei ole nousukyvykäs joukkue, karsintoihin nostetaan samasta lohkosta seuraavaksi parhaiten sijoittunut nousukyvykäs joukkue.

Suorat paikat naisten Divariin saivat A- ja B-lohkoista voittajat HaHe ja Northern Stars ja C-lohkosta 2. tullut LASB. Eli C-lohkon voittanut O2-Jyväskylä II ei pelaa ensi kauden naisten Divarissa, eikä saman lohkon kolmonen SB-Pro II pääse karsimaan. Tilanne on sama myös A-lohkon kakkosen Team Sastiksen osalta.

Pääsarjapäällikkö Joni Toivola, avaatko mitä tarkoittaa nousukyvykäs joukkue?
– Taustalla on pitkään valmisteltu sarjauudistus. Ensi kaudelle uudistuva naisten Divari supistuu nykyisestä turnausmuotoisesta, kolmelohkoisesta ja 30 joukkueen sarjasta yksilohkoiseksi ja yksittäisinä otteluina pelattavaksi 10 joukkueen sarjaksi. Samalla naisten Divari saa pääsarjastatuksen Salibandyliiton sarjatarjonnassa samaan tapaan kuin nykyään miesten Inssi-Divari sekä F-liigan miesten ja F-liigan naisten sarja.

– Tällöin joidenkin osalta esteeksi tulee Kilpailusääntöjen 28§, jossa todetaan, että seuralla ei saa olla joukkuetta saman pelikauden aikana useammalla pääsarjatasolla mukaan lukien näiden sarjojen karsinnat. O2-Jyväskylällä ja SB-Prolla on jo edustus F-liigan naisten sarjassa. A-lohkon kakkonen Team Sastiksen sarjapaikka on puolestaan SSRA:lla. Siksi näiden paikat on täytetty seuraavina lohkoissaan olevilla nousukelpoisuuden ehdot täyttävillä joukkueilla.

– Toisena kriteerinä on ollut keväällä 2022 tehty kysely nousuhalukkuudesta. Kielteisesti vastanneet joukkueet eivät voi päästä naisten Divariin, eivätkä osallistua Divarikarsintoihin. Nousukyvykkäillä joukkueilla on sarjataulukossa ollut tällä kaudella tähtimerkintä (*).

– Uudistuvaa naisten Divaria avaamme tarkemmin lähiaikoina. Tähän kokonaisuuteen liittyy myös supistuva F-liigan naisten sarja tasolohkojen poistuessa ja toisaalta Divarin alapuolelle tuleva naisten Suomisarja, pääsarjapäällikkö Toivola selventää.

—-

FB Factor yksi Divarikarsintaan osallistuvista – ”Ainoastaan sarjanousu mielessä”

FB Factor Kontiolahdelta on yksi kuudesta Divarikarsintaan osallistuvasta joukkueesta. Seura on profiloitunut vahvasti tyttösalibandyyn. Noin 350 jäsenestä tyttöjä ja naisia on hieman vajaat 250. Esitimme kolme nopeaa kysymystä joukkueenjohtaja Markus Holopaiselle kauden tärkeimpien pelien alla.

Millaisin tavoittein lähditte tähän kauteen?
– Seuran ja myös joukkueen asettama tavoite oli sarjanousu. Edustusjoukkue ja T18-joukkueemme harjoittelivat kesän yhdessä ja pelikauden aika yhdessä kerran viikossa. Reilu puolet T18-joukkueen pelaajista kävi pelaamassa edustusjoukkueen mukana, jos omat pelit eivät menneet päällekkäin. Tulevaisuudessa junnujen määrää joukkueessa on tarkoitus kasvattaa.

Miten kausi sujui runkosarjan osalta?
– Lähdettiin hakemaan suoraa nousua runkosarjasta, mutta se ei toteutunut. Eli ihan täysin tyytyväisiä ei voida olla. Harjoittelu oli läpi pelikauden haastavaa sairastelujen ja loukkaantumisten takia, joka heijastui runkosarjan peliesityksiin, kun kentälliset elivät koko ajan.

Millä mietteillä lähdette tulevaan Divarikarsintaan?
– Karsintaan lähdetään vain ja ainoastaan sarjanousu mielessä. Meillä on todella hyvä tyttöputki T8-T18-ikäluokissa, joten yksittäisinä peleinä pelattava divari olisi erinomainen sarjataso pelaajaputkemme jatkoksi. Eikä pelkästään FB Factorin, vaan koko Pohjois-Karjalan tyttösalibandyn kannalta.

Kuva: Saana Randen

Jaa artikkeli