Naisten TEHO Sport Suomen Cupin pokaali Porvooseen - Fanny Holmberg johti PSS:n voittoon EräViikingeistä

Fanny Holmberg laukoi hattutempun, kun PSS löi Tampere Areenalla EräViikingit 6-2.

Porvoon Salibandyseura juhlii kolmatta kertaa salibandyn naisten Suomen Cupin voittoa kaadettuaan iltapäivän finaalissa Tampereella helsinkiläisen EräViikingit maalein 6-2.

Naisten finaalin ensimmäistä kymmenminuuttista hallitsi EräViikingit onnistumatta kuitenkaan yllättämään PSS-vahti Arla Saloa edes kahdesta avopaikastaan. PSS sen sijaan iski isolla yksilösuorituksella, kun Judith Hyvärinen voitti irtopallon, polki ulkokautta ohi puolustajan maalille ja runnoi lopulta oman laukauksensa kakkospallon verkkoon. Ero kasvoi ylivoimalla ErVin Taru Nordmanin notkahdettua peittämään laukausta polvillaan. Maasta pelaamisesta tuomitun jäähyn aikana Marianne Väliaho pommitti pallon Ella Holmbergin poikkisyötöstä takakulmaan.

Toinen erä näytti alkavan samalla käsikirjoituksella ja EräViikinkien hukatuilla paikoilla, kun ensin Arla Salo nollasi Maura Paajasen läpiajossa ja perään Elina Vanhasen laukaus soitti vain tolppaa. Laura Hämeen-Anttilan kavennus kaukolaukauksella pelin puolivälissä nostatti helsinkiläisten toiveita, mutta erän lopussa joukkue hävisi ottelun. PSS käänsi pelin kaksi kertaa kohtalokkaasti EräViikinkien hätäisistä avaussyötöistä, kun ensin Kristiina Järvinen pinkoi sijoittamaan takakulmaan 3-1 ja vain kuusi sekuntia ennen summeria Fanny Holmberg nosti takatolpalta eron jo kolmeen. Kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua EräViikingit alkoi jo yrittää ilman maalivahtia, mutta Jonna Virkkusen kavennus jäi ainoaksi, ja Fanny Holmberg sai vielä sinetöidä hattutemppunsa tyhjään verkkoon.

– Ihan huikeat fiilikset. Pelattiin hyvä peli ja ansaittiin tää voitto, kolmen maaalin Fanny Holmberg säteili kultamitali kaulassa.
– Kaverit laittoivat hyviä passeja ja oli helppo tehdä. Eihän sillä väliä, kuka ne maalit tekee kunhan voittaa. Olisiko meillä ollut jopa parempi asenne tässä pelissä, tuntui, että haluttiin enemmän voittaa, Holmberg pohti voiton avaimia.

Voitokas päävalmentaja Jukka Kouvalainen halusi kiittää pitkään ja paljon naisten ja tyttöjen salibandyn hyväksi työtä tehnyt seuraa.
– Tämä oli seuralle iso palkinto hyvin tehdystä työstä. Tänään me pystyimme puolustamaan hyvin keskustan kiinni ja laittamaan painetta myös laidoille niin, että ErVi ei päässyt pyörittämään pitkiä hyökkäyksiä. He tekivät alussa joitain asioita eri tavalla kuin odotimme, mutta pystyimme reagoimaan nopeasti ja saamaan pelin kontrolliin.
Tarpeeksi tivaamalla Kouvalaisen sai myös nostamaan esiin muutaman finaalionnistujan.
– Arla Salo maalissa totta kai ihan ensimmäisenä. Puolustaja Inka Lampinen otti vastuuta sillä tavoin kuin kapteenilta ja kokeneelta pelaajalta voi odottaa, ja totta kai Fanny Holmbergin kolme maalia ovat mainitsemisen arvoiset vaikkemme sillä lailla maaleja laskekaan.

Voitto oli PSS:lle jo kauden kolmas EräViikingeistä. Naisten Salibandyliigassa sarjan kärkijoukkue vei runkosarjan molemmat kohtaamiset.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Salibandya, Tampere

Naisten Suomen Cupin loppuottelu

EräViikingit–PSS 2-6 (0-2, 1-2, 1-2)

1. erä: 12.03 Judith Hyvärinen 0-1, 17.40 Marianne Väliaho (Ella Holmberg) 0-2 yv,
2. erä: 30.32 Laura Hämeen-Anttila (Trine Sällström) 1-2, 38-24 Kristiina Järvinen 1-3, 39.54 Fanny Holmberg (Ella Sundström) 1-4.
3. erä: 49.18 Fanny Holmberg (Väliaho) 1-5, 51.13 Jonna Virkkunen (Taru Nordman) 2-5 im, 53.51 Fanny Holmberg 2-6 tm.

Torjunnat:
Laura Still Eräviikingit 7+6+3=16.
Arla Salo PSS 5+3+8=16.

Jäähyt: EräViikingit 2×2 min, PSS 0 min.

Erotuomarit: Tom Kirjonen ja Jyrki Sirkka.

Fanny Holmbergin haastattelu:

Päävalmentaja Jukka Kouvalaisen haastattelu:

Joukkueiden parhaina palkittiin EräViikinkien Laura Hämeen-Anttila ja PSS:n Fanny Holmberg.

Teksti: Mika Hilska
Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli