Naisten TEHO Sport Suomen Cupin finaalituomareiksi valittu Iiro Linnala ja Tuomo Timonen

Naisten TEHO Sport Suomen Cupin finaalissa 20.1. kohtaavat Classic ja SB-Pro. Finaali pelataan 20.1. Tampereella. Erotuomareiksi naisten cupin finaaliin on valittu Iiro Linnala ja Tuomo Timonen.

Naisten TEHO Sport Suomen Cupin finaalissa 20.1. kohtaavat Classic ja SB-Pro. Finaali pelataan 20.1. Tampereella. Erotuomareiksi naisten cupin finaaliin on valittu Iiro Linnala ja Tuomo Timonen.

Iiro Linnala, 29, on alun perin espoolainen, mutta asuu nyt Helsingin Lauttasaaressa. Linnala toimii työssään Mercedes-Benzin huollon työnjohtajana. Erotuomarina Linnalalla on käynnissä 15. kausi. Harrastuksina vapaa-ajallaan hän pelaa playstationia ja laulaa kaverikuorossa.
Tuomo Timonen, 41, asuu Tampereella, mutta työskentelee Helsingissä Eurooppapatenttiasiamiehenä. Hänellä on menossa yhdeksäs kausi erotuomarina. Timosen harrastuksiin kuuluvat lukeminen ja ruuan laitto.
Tuomaripari omaa hyvän yhteisen huumorintajun, mikä välittyy myös kentälle. Eroavaisuuksiakin persoonallisuuksista löytyy.
– Parityöskentely ja työnjako toimii niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin. Persoonissa sopivasti eroa, joten pystymme täydentämään toisiamme. Itse ottelussa olemme hyviä pitämään linjan, vaikkei valittu linja aina kaikkien mielestä olisikaan paras mahdollinen, Tuomo Timonen kertoo.
– Ihmisläheinen toiminta on ehkä vahvuuksiamme. Viedään peliä eteenpäin niin, että kaikki osapuolet pelaajista katsojiin viihtyvät lajin parissa, Linnala lisää.

Erotuomariparina Linnala ja Timonen ovat järjestelmällisesti pyrkineet kehittymiseen ja valinta Suomen Cupin finaaliin ilahdutti kumpaakin.
– Finaalivalinta oli iloinen yllätys, ja valinta kertoo, että ahkera työntekeminen ja itsensä ja toimintansa kehittäminen palkitaan, Linnala iloitsee.
– Kaikki tuomarit haluavat mahdollisimman tärkeitä ja kovia pelejä, ja Iiron kanssa olemme kokoajan pyrkineet eteenpäin. Tuntuu hyvältä, kun vaikuttaa siltä, että on tehty oikeita asioita kentällä, toteaa Timonen.
Kehityskohteita tuomareilta kysyttäessä molemmat päätyvät samaan lopputulemaan.
– Kehitettävää varmasti löytyy useilta osa-alueilta. Tyytyväinen ihminen on kehityksen jarru. Pelin johtaminen ja osapuolten palveleminen on aina suurennuslasin alla, Linnala filosofoi.

Iiro Linnala ja Tuomo Timonen valittiin joukkueiden kapteenistojen toimesta naisten Salibandyliigan vuoden tuomaripariksi kaudella 2015-16.
– Valinnan lisäksi kahden edellisen kevään viidenteen otteluun venyneet tiukat puolivälieräsarjat ovat olleet mieleenpainuvia ja mukavan haastavia. Myös erotuomarivaihto Sveitsissä toissakeväänä lukeutuu parhaisiin muistoihin erotuomarina toimimisessa, Tuomo Timonen muistelee.

Naisten TEHO Sport Suomen Cupin finaali Classic – SB-Pro pelataan 20.1. Tampereella. Erotuomarinäkökulmasta finaaliparilla on peliltä selkeä toive.
– Tiukat ottelut ovat myös erotuomarille parhaita, joten sellainen olisi toiveissa. Odotan, että kentällä on kaksi taitavaa joukkuetta valmiina pelaamaan loppuun asti täysillä ja tunteella, Timonen päättää.

Jaa artikkeli