Naisten Salibandyliiga vauhtiin 16. syyskuuta - Yle mukana avauskierroksella

Naisten Salibandyliigakauden 2017-18 viimeisetkin ottelut ovat löytäneet paikkansa otteluohjelmassa. Runkosarja käynnistyy täydellä viiden ottelun kierroksella lauantaina 16. syyskuuta.

Naisten Salibandyliigan avauskierros
La 16.9. 16:00 TPS – PSS, HaNi-halli
La 16.9. 16:00 SSRA – EräViikingit, Kastelli
La 16.9. 16:00 O2-Jyväskylä – NST, Palokan KK
La 16.9. 16:00 ÅIF – Koovee, Sipoo Areena
La 16.9. 17:00 Classic – SB-Pro, Tampere Areena (YLE TV2 -lähetys klo 16:50)

Runkosarjan otteluohjelma löytyy tulospalvelusta.

Nousijajoukkue ÅIF Sipoosta kohtaa ensimmäisessä liigaottelussaan kotikentällään Kooveen Tampereelta. Avauskierroksen herkkupala on viime kevään Superfinaalijoukkueiden Classicin ja SB-Pron kohtaaminen, mikä on myös tv-ottelu YLE TV2:ssa. Classic lähtee kauteen hallitsevana mestarina voitettuaan SB-Pron huhtikuisessa Superfinaalissa luvuin 5-2.

Naisten Salibandyliigassa nähdään 10 joukkuetta, jotka pelaavat kaksinkertaisen runkosarjan. Joukkuemäärä supistuu edelliskauteen nähden kahdella helsinkiläisen M-Teamin ja jyväskyläläisen Happeen vetäydyttyä sarjasta. Tilannekartoituksen Salibandyliiton hallitus päätti, ettei vapautuneita sarjapaikkoja täytetä.

Runkosarja päättyy 17.3.2018. Naisten Salibandyliigan pudotuspeleissä luovutaan kaudesta 2007-08 lähtien käytössä olleesta puolivälieräparien valintajärjestelmästä. Puolivälieräparit muodostuvat nyt sarjasijoitusten mukaan runkosarjan voittajan kohdatessa kahdeksannen, kakkosen seitsemännen jne. Puolivälierät ja välierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja Suomen mestaruus ratkeaa yhdessä ottelussa, Superfinaalissa huhtikuussa 2018.

Naisten Salibandyliigasta ei putoa suoraan 1. divisioonaan yksikään joukkue. Yhdeksänneksi sijoittunut kohtaa liigakarsinnoissa 1. divisioonan kakkosen ja liigan kymmenes 1. divisioonan ykkösen paras viidestä -järjestelmällä pelattavissa liigakarsinnoissa.

Tästä kaudesta alkaen runkosarjaottelu salibandyn pääsarjoissa ei voi päättyä enää tasatilanteeseen. Mikäli ottelu on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, pelataan viiden minuutin jatkoaika maalista poikki -periaatteella. Jos tilanne on jatkoajan jälkeen vielä tasan, voittaja haetaan rangaistuslaukauskilpailussa.

Muutos vaikuttaa myös pääsarjojen pistelaskusysteemiin. Voitto tuottaa edelleen kaksi pistettä sarjataulukkoon, mutta jatkoajalla tai rangaistuslaukauskilpailussa hävinnyt joukkue saa yhden pisteen. Tähän saakka jatkoaikatappio ei ole kerryttänyt joukkueen pistesaldoa.

Kuva: Anssi Koskinen / Superfinaali 2017.

Jaa artikkeli