Naisten päävalmentaja seurakierroksella: Parasta suomalaisen huippusalibandyn kehittämistä on pelata kansainvälisiä huippupelejä

Naisten salibandymaajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen kiertää syksyn mittaan tapaamassa kaikki F-liigan naisten joukkueet ja avaamassa näkemyksiään kansainvälisen huippusalibandyn vaatimuksista. Ohjelmassa on tasolohko A:n joukkueiden tapaaminen livenä turvaetäisyydeltä ja vierailut tasolohko B:n joukkueissa verkkotapaamisina.

Seuratapaamisissa pidetään seuravalmennuksen kanssa sparraussessio yksilön kehittämisestä. Liiton huippu-urheilusektori ja maajoukkue haluavat näin olla mukana ja tukena pelaajakehityksessä myös muiden kuin maajoukkuepelaajien osalta.

Seuratapaamisissa päävalmentaja Kurronen vetää joukkueille myös esityksen kansainvälisen salibandyn vaatimuksista. Esityksen tarkoitus on pyrkiä konkretisoimaan videoiden kautta kansainvälisen pelin vaatimuksia fysiikan, lajitaitojen ja myös pelikovuutta säätelevän tuomarilinjan näkövinkkelistä.

Lisäksi tapaamisissa seurataan joukkueen harjoitustapahtuma ja annetaan palautetta.

– Tampereen vierailusta tuli hyvää palautetta sekä pelaajilta että valmentajilta, viime viikonloppuna jo Classicin ja Kooveen kohdannut Lasse Kurronen kertoo.
– Tällaisille konkreettisille avauksille oli selvästi tilausta. Jo aikaisemmin olen lähettänyt maajoukkueleirien jälkeen seuroille Excel-taulukoita liikennevaloilla avaamaan, millaista fysiikkaa pelaajilta odotetaan. Asia kuitenkin aukeaa vielä huomattavasti paremmin nimenomaan videoklipein kansainvälisistä huippupeleistä.

Päävalmentaja muistuttaa, että kansainvälinen huippusalibandy on nopeampaa ja enemmän kamppailemista kuin liigassa. Myös tuomarilinja on sallivampi.
– Tätä on pyritty avaamaan kaikille pelaajille ja lisäämään ymmärrystä siitä, miksi esimerkiksi meillä on fysiikan suhteen tiettyjä ”pelipaitarajoja” ja miksi haluamme nähdä fyysisempää peliä F-liigassa, Kurronen kertoo.
– Olemme maajoukkueessa sitoutuneet täysillä F-liigan kehittämiseen. Silti parasta suomalaisen huippusalibandyn kehittämistä on pelata kansainvälisiä huippupelejä. Videoin voidaan havainnollistaa tiettyjä asioita, mutta mikään ei korvaa pelaajan kokemusta kaukalossa. Siksi olisi äärimmäisen tärkeää päästä pian taas pelaamaan Suomi-paidassa muita kärkimaita vastaan, päävalmentaja muistuttaa.

Luvassa on myös yhteisiä webinaareja, joihin kutsutaan kaikki F-liigan naisten joukkueisiin kuuluvat. Seuraava webinaari järjestetään maanantaina 12.10. kello 18.00. Aiheena on tuolloin Inka Lampisen tarina: ”Aikuisurheilijan herääminen”. Maajoukkueen ja Ruotsin liigan Malmö FBC:n puolustaja kertoo miksi ja miten alkoi panostaa urheiluun entistä enemmän. Samassa webinaarissa on Firstbeat luvannut tuoda urheilijoillemme faktoja levon ynnä muun sellaisen merkityksestä palautumiselle.

Vauhti ja fyysisyys nousevat kansainvälisellä huipulla uudelle tasolle. Kuva Neuchatelin MM-kisojen välierästä: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli