Naisten maajoukkueleiri paketissa: "Viime vuodesta on tultu aika mukavastikin eteenpäin"

Suomen naisten maajoukkueen ensimmäinen kesäleiri Eerikkilässä päättyi sunnuntaina rupeaman viimeiseen kolmesta harjoitusottelusta ja loppupalaveriin. Suorana kevytlähetyksenä SalibandyTV:ssä nähty ottelu päättyi EräViikinkien P17-joukkueen 7–2-voittoon. Perjantaina naiset olivat lyöneet Classicin pojat 4-3 ja lauantaina taipuneet Steelers/SC Urbansille 3-7.

Tänään pelattiin melkein avauserä täyteen ilman osumia, kunnes EräViikingit onnistui aivan viime sekunneilla. Toisen erän pojat veivät 2-1, ja päätösjaksolla lukemat hiukan repesivät voittajien komisteltua lukemia lopussa vielä tyhjiin. Naisten maalintekijöinä kunnostautuivat 1–3-kavennuksen Emilia Pietilän syötöstä iskenyt Laura Rantanen sekä kolmannessa erässä Milla Nordlundin syötöstä tilanteeksi 2-5 nostanut Sofia Leino. Suomen maalissa hikoili tänään Juulia Kataja.
– Pelattiin kolme aika kovaa peliä poikia vastaan ja mielestäni tänään sunnuntaina oli se kaikkein paras peli, vaikka vähän jo jalka varmasti painoikin tiukan leirin jälkeen, naisten päävalmentaja Lasse Kurronen näki.

Kuvia tämän päivän ottelusta

– Saa vääntää kovaa, ja pojat ovat yleensä tosi taitavia ja teknisiä yksilöitä ja nopeita jaloistaan, Suomen kapteenina urakoinut Veera Kauppi kiitti.
– Saa tehdä duunia ja tekee tosin hyvää, kun monella arkiympäristössä pelinopeus ei ole samaa tasoa kuin poikia vastaan. On pelaajan kannalta tosi antoisaa että saa pelata näitä pelejä, ja hyviä vääntöjä antoivat tällä kertaa kaikki kolme jengiä.

Päävalmentaja Kurronen oli silminnähden tyytyväinen leirin antiin hyvinkin tarkoin puolen vuoden päässä Singaporessa häämöttäviä MM-kisoja ajatellen.
– Keskiviikkona tultiin ja sunnuntaina lähdetään, ja paljon saatiin taas oppia ja videoita ja tietoa pelaajista. Kaikkineen oikein hyvä leiri, testitulokset olivat ihan varovaisen positiivisia ja viime vuodesta tultu aika mukavastikin eteenpäin. Kyllä sen näkee vähän pelaajien naamastakin, että kisat lähenevät, ja semmoinen keskinäinen kilpailukin sieltä selvästi paistaa.

Läheskään kisavalmista ei peli toki tietenkään kesän alussa ole.
– Parantaa pitää aika lailla kaikessa, Lasse Kurronen arvioi.
– Fysiikka tietysti ensin, kesä on aika kun sitä kehitetään ja oletan että seuraavalla leirillä heinä-elokuun vaihteessa ollaan paremmassa kunnossa. Palloton pelaaminen vedetty neljä vuotta aika lailla samantyyppisellä sabluunalla ja se on kiva että enää ei tarvitse leireillä käyttää niin paljon aikaa siihen. Hyökkäyspeliä ollaan Uppsalan kisojen jälkeen pyritty kehittämään tosi systemaattisesti. Siitä jatketaan ja siinä on vielä paljon tekemistä mutta kyllä jo se täällä leirillä meni nytkyn eteenpäin. Syksyllä ruvetaan sitten katsomaan noita kenttiä vielä tarkemmin.

– Jos tässä kohtaa peli olisi aika täydellistä, olisi aika ihme, Veera Kauppikin näki.
– Kyllä tuossa huomaa, että on pikkuisen taukoa ollut taas lajista mutta mielestäni jos vertaa aiempiin vuosiin, tosi hyvä ekaksi kesäleiriksi. On päästy kehittämään peliä ja katsomaan taktisia juttuja ja pieniä nyansseja, jotka ovat tärkeitä puolen vuoden päästä.

Päävalmentaja Kurrosen erojaisterveiset joukkueelle leirin päätteeksi olivat muistutus, että edessä on monella kova syksy ja kesällä on vielä aikaa hikoilla hyvä valmistautuminen sen jaksamiseen.
– Siellä on pari EFT:tä, sitten Champions Cupit alkavat TPS:llä ja Classicilla ja Thorengruppenilla eli meillä on paljon pelaajia, jotka aloittavat jo elokuussa Champions Cupilla. Sitten siellä on Super Cupeja ja Svenska Cupeja ja vaikka mitä ja sitten vielä MM-kisat marras- joulukuun lopulla. Syksy on tosi tiukka ja kesä pitäisi käyttää hyväksi. Peliä ehditään vielä kyllä kehittää, Lasse Kurronen sanoo.

Jaa artikkeli