Naisten maajoukkueleiri Eerikkilässä huipentui harjoitusotteluihin poikia vastaan

Naisten maajoukkue leireili torstaista sunnuntaihin Eerikkilässä, ja ohjelmassa oli testien, harjoitusten ja luentojen jatkoksi kaksi harjoitusottelua.

Lauantaina päättyi ottelu Classicin 2007 syntyneitä poikia vastaan 8–8-tasapeliin Classicin noustua päätösjaksolla kolmen maalin takamatkalta välillä maalin johtoon.

Sunnuntaina Suomen naiset nousivat vielä kolmannen erän puolivälissä 5–3-johtoon, mutta viimeisellä kympillä EräViikinkien pojat rypistivät rinnalle ja ohi. Voittajien viimeinen maali syntyi pelin viimeisellä minuutilla tyhjiin naisten hakiessa riskillä tasoitusta.

Singaporen talven MM-turnaukseen valmistautuvan naisten maajoukkueemme seuraava tapahtuma on Tšekissä elo-syyskuun vaihteessa pelattava EFT-turnaus.

Urheilukuvaaja Janne Hirvensalo oli perjantaina paikan päällä ikuistamassa leirin tunnelmia, ja lisää hänen otoksiaan löytyy täältä.

Lauantai: Classic 07-pojat–Suomi naiset 8-8 (1-2, 3-3, 4-3)

1. erä: 2.35 Classic 1-0, 3.52 Meri-Helmi Höynälä (Sara Piispa) 1-1, 4.42 Veera Kauppi (Oona Kauppi) 1-2.
2. erä: 22.40 Classic 2-2, 22.56 Classic 3-2, 27.52 Veera Kauppi (Miisa Turunen) 3-3, 34.13 Hanna Niemelä (Höynälä) 3-4, 34.50 Jenna Saario (Emilia Pietilä) 3-5, 36.26 Classic 4-5 av.
3. erä: 41.05 Milla Nordlund (Oona Kauppi) 4-6, 47.39 Turunen (Oona Kauppi) 4-7, 47.45 Classic 5-7, 50.58 Classic 6-7, 56.52 Classic 7-7, 57.25 Classic 8-7, 57.47 Turunen (Oona Kauppi) 8-8.

Suomen aloituskokoonpano Classicia vastaan:

1. Miisa Turunen – Veera Kauppi – Oona Kauppi, Daniela Westerlund – Mia Vallenius
2. Milla Nordlund – Jenna Saario – Laura Rantanen, Emilia Pietilä – Laura Manninen
3. Sara Piispa – Meri-Helmi Höynälä – Hanna Niemelä, Noora Rantanen – Ulla Valtola

Maalissa Krista Nieminen

Vaihdossa aloittivat maalivahti Juulia Kataja ja kenttäpelaajista Ella Sundström sekä Alma Laitila.

Sunnuntai: EräViikingit 07-pojat–Suomi naiset 7-5 (2-1, 0-2, 5-2)

1. erä: 7.06 Ella Sundström (Johanna Homi) 0-1, 13.45 ErVi 1-1, 18.40 ErVi 2-1.
2. erä: 24.48 Ulla Valtola (Mia Vallenius) 2-2, 38.43 Sundström (Alma Laitila) 2-3.
3. erä: 40.44 ErVi 3-3, 44.34 Laura Rantanen (Miisa Turunen) 3-4, 49.26 Turunen (Daniela Westerlund) 3-5 yv, 50.18 ErVi 4-5, 51.10 ErVi 5-5, 56.14 ErVi 6-5, 59.14 ErVi 7-5 tm.