Naisten maajoukkue leireilee isolla ryhmällä

Naisten maajoukkueen ensimmäinen kesäleiri pidetään Eerikkilässä ensi viikolla isolla ryhmällä.

Suomen naisten maajoukkue kokoontuu kesän ensimmäiselle leirilleen Eerikkilään ensi viikolla 22. – 26.5. Maajoukkueen ohjelmassa on vielä kaikkiaan neljä leiriä ja kaksi turnausta ennen joulukuussa Sveitsin Neuchatelissa pelattavia MM-kisoja.

– MM-projekti kurvaa nyt loppusuoralle, päävalmentaja Lasse Kurronen pohjustaa.
– Viime kisoista on pelaajistossa iso vaihtuvuus, ja talvi oli hiukan hankala kun ohjelmassa oli vain MM-karsinnat, joissa ei oikein kunnon pelejä saatu. Viimeksi päästiin oikeastaan pelaamaan marraskuussa EFT:ssä mutta loppuvuoteen onkin hektinen moodi, kun kokoonnutaan kuukauden välein.

Eerikkilän leiri alkaa tuttuun tapaan testeillä.
– Keskiviikkoiltana kokoonnutaan, puolentoista päivän kattava testipaketti alkaa torstaina ja jatkuu perjantaina. Katsotaan, missä mennään fyysisesti, ja päästään tekemään johtopäätökset kesää varten, jotta päästään mahdollisimman hyvin tukemaan pelaajia, seuravalmennusta ja fysiikkavalmennusta pelaajien kehittymisessä, päävalmentaja kertoo.
– Sen jälkeen ei sitten kummemmin treenatakaan vaan laitetaan pallo keskelle ja pelataan ja mietitään samalla, ketkä pelaajat jatkavat seuraavalle leirille. Nyt mukana on vielä yli 30 pelaajaa mutta heinäkuun alun leirille määrää pudotetaan jo tuonne 25:een ja siitä sitten iteroidaan joulukuuta kohti, ketkä 18 plus kaksi lähtevät MM-kisoihin.

Nyt kokoontuvassa ryhmässä on myös ensikertalaisia. Ennen eivät naisten maajoukkueen mukana ole olleet Tuulia Aho, Johanna Homi, Ellinoora Huotari, Meri-Helmi Höynälä, Jenni Torkki, Ulla Valtola ja Jonna Virkkunen.
– Mukana on kevään liigapelien onnistujia ja sellaisia, joilla on nähty kurssin olevan ylöspäin. Nyt on kiva nähdä, missä mennään, kun sekä ympärillä että vastassa on maan parhaimmisto, Lasse Kurronen miettii.
– Ihan sillä listalla ei päästy kokoontumaan, mikä valmennuksen kaavailuissa alun perin oli. Osalla ajatelluista on loukkaantumisia, ja jotkut ilmoittivat, että maajoukkuepelit on pelattu, päävalmentaja kertoo mainitsematta nimiä.
– Kieltäytyneitä ei lähdetä enää tässä kohdassa projektia puhumaan ympäri, koska MM-kisoihin pyrkivillä pitää toki olla sitoutuminen ja intohimo olla joukkueessa. Materiaalietua emme vielä tässäkään joulukuussa todennäköisesti kentällä saa, joten halun ja palon kuulua tähän ryhmään ja sitoutumisen täytyy olla kovia.

Eerikkilän leirille kutsutut pelaajat (suluissa tämän kauden seura):

Maalivahdit:

Noora Laakso Koovee
Krista Nieminen UH BEO (SUI)
Tiltu Siltanen SB-Pro
Noora Vuorela TPS

Kenttäpelaajat:

Tuulia Aho Koovee
Juuli Hakkarainen NST-Lappeenranta
Senni Hietanen UH BEO (SUI)
Johanna Homi Koovee
Ellinoora Huotari Koovee
Meri-Helmi Höynälä SB-Pro
Kristiina Järvinen PSS
Mia Karjalainen Pixbo Wallenstam (SWE)
Oona Kauppi IKSU (SWE)
Veera Kauppi IKSU (SWE)
My Kippilä KAIS Mora IF (SWE)
Inka Lampinen PSS
Sofia Leino TPS
Laura Manninen Pixbo Wallenstam (SWE)
Hanna Niemelä SSRA
Sanni Nieminen Piranha Chur (SUI)
Taru Nordman EräViikingit
Sara Piispa UH BEO (SUI)
Anu Raatevaara SB-Pro
Sanna Risteli SSRA
Milja-Maria Saarikoski EräViikingit
Jenna Saario TPS
Ella Sundström PSS
Trine Sällström EräViikingit
Jenni Torkki SB-Pro
Linda Törnqvist PSS
Mia Vallenius Koovee
Ulla Valtola FBC Loisto
Jonna Virkkunen EräViikingit
Daniela Westerlund EräViikingit

Jaa artikkeli