Naisten maajoukkue kesäleirille - tässä ryhmä

Suomen naisten salibandymaajoukkue leireilee Eerikkilässä 26.-29. toukokuuta. Opiskelijoiden MM-kisat ovat vuorossa kesäkuun lopulla.

Naisten maajoukkueen valmennus on nimennyt kesän ensimmäiselle leirille 31 pelaajan ryhmän, kuusi maalivahtia ja 25 kenttäpelaajaa. Leirillä mukana on myös opiskelijoiden MM-kisoihin Puolaan kesäkuun lopulla lähtevä joukkue.

Leirillä on pari viikkoa sitten Nurmijärven EFT-turnauksessa nähty ryhmä pääosin, mutta lisäksi myös tuoreempia kasvoja, joista haetaan uusia vastuunkantajia maajoukkueeseen. Leirivahvuudesta puuttuvat monivuotiset luottopelaajat ja vielä EFT-turnauksessa nähdyt Karoliina ja Elina Kujala, Nina Rantala ja Ella Alanko.

– Nelikon kanssa puhuttiin Bratislavan MM-turnauksen jälkeen joulukuussa, että he katsovat tilanteensa ja jatkonsa rauhassa kauden jälkeen, kertoo pävalmentaja Lasse Kurronen.

Päävalmentajan mukaan pelaajat saavat pohtia jatkoaan vielä hetken aikaa, kunnes leiritys jatkuu heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.
– Edessä on taas vajaan kahden vuoden mittainen projekti joulukuun 2019 Sveitsin MM-kisoihin saakka, joten vielä tässä kohdin emme halunneet asettaa heille tiukkaa dead-linea.   

Leirilistasta näkee myös, että kohti seuraavaa arvoturnausta mentäessä naisten maajoukkueessa tapahtuu sukupolven vaihdos.
– Myös se, että Bratislavan MM-joukkue ei kanna enää Sveitsiin asti, näkyi aika pian viime kisojen jälkeen. Tarvitsemme uusia 1990-luvun lopulla syntyneitä vastuunkantajia Kauppien (Veera ja Oona) ja My Kippilän tapaan ja hyvä sukupolvi sieltä pilkistää. Onko se vaihdos sitten kentällinen vai puoli joukkuetta, aika näyttää, Kurronen toteaa.

Sitäkin selkeämpi on kuva, jonka maajoukkueen valmennus haluaa nähdä Sveitsissä vuoden 2019 joulukuussa. Suomen maajoukkueen, joka ei roiku Ruotsin mukana, vaan on kuljettajan paikalla. Aikaa tavoitteen saavuttamiseen Kurrosen mukaan on. Ja tätä silmällä pitäen kesän ja syksyn leiriryhmissä nähtäneen vielä lisää pelaajatarjokkaita.

Kesän ensimmäisellä leirillä pääosassa ovat fyysiset testit ja pelaaminen. Ei siis harjoittelu perinteisessä mielessä.
– Ne ovat kaksi teemaamme. Fyysisesti rankka leiri on luvassa. Tulemme lisäämään testien määrää huomattavasti viime projektiin verrattuna. Tästäkin asiasta tuli selkeä viesti viime kisarupeamassa mukana olleilta. Tekemällä samalla lailla kuin ennen, Ruotsia on vaikea tavoittaa.

Leirin toinen painopiste eli pelaaminen liittyy siihen, että Suomi valmistautuu samalla opiskelijoiden MM-kisoihin, jotka ovat edessä kesäkuun lopussa.
– Jaamme porukan kahteen osaan. Opiskelijoiden MM-kisoihin lähtevät saavat hyvää sparrausta muilta leirille osallistuvilta pelaajilta, Kurronen valottaa.

Uusi mielenkiintoinen nimi on Ruotsissa asuva ja ylimmällä sarjatasolla pelaava Yamou Njai. Kaksoiskansalaisuuden omaava Njai on fyysiseen peliin kykenevä puolustaja, joita ei ole liikaa.

Ja vielä naisten maajoukkueen kauden päättäneestä EFT-turnauksesta, jossa Ruotsi sanoi viimeisen sanan.
– Suuri yllätys oli, että nuoret uudet pelaajat tulivat hyvin sisään toimintaan, mm. Milla Nordlund (kuvassa) ja Mia Vallenius. Sveitsiä ja Tshekkiä nähtiin ehjät suoritukset, mutta Ruotsia vastaan peli ailahteli liikaa ja homma oli taas sitä myöten selvä. Ruotsia vastaan sinnepäin pelaaminen ei vain auta, vaan ne täydet kuusikymmentä minuuttia pitää jaksaa. Myös uudistuneelle valmennustiimille se oli hyvä startti.

Lasse Kurrosen mietteitä lisää on luvassa keskiviikkona, kun opiskelijoiden MM-kisoihin lähtevä Suomen naisten maajoukkue uutisoidaan tarkemmin.

Naisten maajoukkueen lähiajan tapahtumia
26.-29.5 leiri, Eerikkilä
25.-30.6. Opiskelijoiden MM-kisat, Puola/Lodz
27.-29.7. leiri, Eerikkilä
30.8.-1.9. leiri, Eerikkilä
1.-2.9. Ruotsi-ottelut, Suomi  
10.-11.11. EFT, Sveitsi

Eerikkilän maajoukkueleirille 26.-29.5. kutsun saaneet

Maalivahdit ikä seura 2017-18
Pauliina Hietanen 25 Classic
Noora Laakso 23 Koovee
Krista Nieminen 30 PSS
Tiltu Siltanen 29 SB-Pro
Janita Spännäri 23 O2-Jyväskylä
Noora Vuorela 24 TPS
     
Kenttäpelaajat    
Noona Björkman 24 PSS
Silja Eskelinen 24 Piranha Chur (SUI)
Laura Hietamäki 27 SB-Pro
Senni Hietanen 24 Koovee
Kristiina Järvinen 22 PSS
Mia Karjalainen 30 PSS
Oona Kauppi 20 Koovee
Veera Kauppi 20 Koovee
Kristiina Kauppila 26 Classic
My Kippilä 21 KAIS Mora IF (SWE)
Mirva Laitinen 24 EräViikingit
Inka Lampinen 27 PSS
Jaana Lirkki 27 SB-Pro
Laura Manninen 24 Pixbo Wallanstam (SWE)
Hanna Niemelä 22 SSRA
Yamou Njai 24 Malmö FBC (SWE)
Milla Nordlund 20 TPS
Sara Piispa 22 EräViikingit
Anu Raatevaara 22 SB-Pro
Laura Rantanen 26 TPS
Sanna Risteli 24 SSRA
Jenna Saario 20 TPS
Linda Törnqvist 21 PSS
Mia Vallenius 20 Koovee
Daniela Westerlund 20 EräViikingit
     
Toimihenkilöt    
Lasse Kurronen   päävalmentaja
Markus Huhtimo   valmentaja
Aki Vilander   valmentaja
Juho Meuronen   mv-valmentaja
Tiia Ukkonen   joukkueenjohtaja
Kaarina Salomaa   joukkueenjohtaja
Niko Iivonen   fysioterapeutti
Jouni Hämäläinen   hieroja/huoltaja
Heidi Kurronen   hieroja/huoltaja

Kuva: Juhani Järvenpää (EFT Nurmijärvi)

Jaa artikkeli