Naisten maajoukkue hioo peliä Eerikkilässä

Naisten maajoukkueen toinen kesäleiri järjestetään ensi viikolla Eerikkilän urheiluopistolla. Maajoukkuevalmentajat Lasse Kurronen, Markus Huhtimo, Irina Peltola ja Tommi Seikkula ovat valinneet mukaan 22 kenttäpelaajaa ja neljä maalivahtia lauantaista 29.7. maanantaihin 31.7. kestävälle leirille.

Eerikkilän leiri on viimeinen varsinainen leiritapahtuma ennen MM-kisoja, sillä kaikki syksyn tapahtumat ovat maaottelutapahtumia MM-kisoihin asti. Päävalmentaja Lasse Kurronen toteaakin, että leiri on tärkeä palanen MM-kisoihin valmistautumisessa.
– Erittäin odottavaiset tunnelmat leirin suhteen. Selvästi aistin niin valmennuksessa kuin pelaajissakin, että MM-kisakausi alkaa olla pikkuhiljaa ovella. Tästä spurtataan loppusuoralle ja leirillä on iso merkitys kisoihin valmistautumisen kannalta. Nyt pääsemme viimeistä kertaa kunnolla harjoittelemaan haluttuja teemoja leiriolosuhteissa, Kurronen kertoo.

Kesäkuussa järjestettyyn ensimmäiseen kesäleiriin verrattuna mukana on kaksi uutta pelaajaa. Sveitsissä pelaava Silja Eskelinen on toipunut loukkaantumisesta, ja Alisa Pöllänen oli sairaana edellisen leirin aikana.
– Ensimmäistä kertaa näyttää siltä, että saadaan koko valittu ryhmä leirille ilman loukkaantumisia. Siinä valossa tietysti näyttää hyvältä, että ryhmä kuntoutuu hyvää vauhtia kohti kisakautta. Joukkuetta on tiivistetty 35 pelaajasta 26 pelaajaan, joten kilpailu kovenee koko ajan, Kurronen toteaa.

Leiri alkaa tutusti fyysisillä testeillä ja tämän jälkeen keskittyminen on oman pallollisen pelin hiomisessa.
– Leirillä jälleen testaamme pelaajat ja odotusarvot ovat jo melko korkealla. Tässä kohtaa pitäisi olla jo kohtuullisen hyvässä kunnossa, ainakin kestävyyden osalta. Fysiikka tulee olemaan tärkeässä roolissa myös pelaajavalinnoissa, kun joukkuetta tiivistetään tästä entisestään.
– Pelillisellä puolella on myös tarkoitus jatkaa tarinaa eteenpäin. Ensimmäisellä kesäleirillä keskityimme pallottomaan pelaamiseen ja saimmekin sitä mielestäni hyvälle mallille. Tällä toisella kesäleirillä keskitymme pallollisen pelin ja erikoistilanteiden kehittämiseen, päävalmentaja Kurronen valottaa sisältöä.

Leirin jälkeen maajoukkueen ohjelmassa on Ruotsi-ottelut syyskuussa ja EFT-turnaus marraskuussa. Tämän jälkeen marraskuussa on lämpöleiri ja MM-kisat pelataan heti joulukuun alussa. Lasse Kurronen kertoo, että Eerikkilässä haetaan runkoa MM-joukkueeseen.
– Leirin tavoitteena on tietysti löytää se runko, minkä ympärille lopullinen MM-kisajoukkue rakennetaan. Pelaajien roolitus ja sopivuus juuri tähän joukkueeseen tulee olemaan ratkaisevassa asemassa, kun jatkoa mietitään eteenpäin. Arvioimme pelaajia niin pelitaidon, fysiikan kuin henkisten ominaisuuksien näkökulmasta.


Naisten maajoukkue
Kesäleiri 2, Eerikkilä 29.-31.7.2017

Maalivahdit (Ikä, seura)

Laura Loisa 26 EräViikingit
Krista Nieminen 30 PSS
Tiltu Siltanen 28 SB-Pro
Noora Vuorela 23 TPS

Puolustajat

Silja Eskelinen 23 Piranha Chur (SUI)
Minna Kallio 34 Classic
Mia Karjalainen 29 PSS
My Kippilä 21 KAIS Mora (SWE)
Elina Kujala 30 SB-Pro
Laura Manninen 24 Pixbo Wallenstam (SWE)
Hanna Sipiläinen 27 Classic
Trine Sällström 18 EräViikingit
Mia Vallenius 19 Koovee

Hyökkääjät

Eliisa Alanko 28 Classic
Ella Alanko 27 Classic
Kristiina Kauppila 25 Classic
Oona Kauppi 20 Koovee
Veera Kauppi 20 Koovee
Karoliina Kujala 30 SB-Pro
Jaana Lirkki 25 SB-Pro
Katri Luomaniemi 32 Classic
Sanni Nieminen 25 Classic
Alisa Pöllänen 23 Pixbo Wallenstam (SWE)
Nina Rantala 28 Classic
Jenna Saario 19 TPS
Mira Wickman 22 KAIS Mora (SWE)

Joukkueenjohto

Lasse Kurronen päävalmentaja
Markus Huhtimo valmentaja
Irina Peltola valmentaja
Tommi Seikkula valmentaja
Juho Meuronen MV-valmentaja
Kaarina Salomaa joukkueenjohtaja
Jussi Kurronen fysioterapeutti
Jouni Hämäläinen hieroja/huoltaja
Heidi Kurronen hieroja/huoltaja

Jaa artikkeli