Naisten liigan uudistus tapetilla - mestari voi tulla myös NLB:stä

Naisten Salibandyliigan uudistuu ensi kaudeksi perusteellisesti, ja kevään 2020 mestari saattaa aloittaa kautensa myös NLB:n puolella.

Naisten Salibandyliiga uudistuu ensi kaudeksi isosti, ja muutosta avattiin myös tämän viikon finaalipressin suorassa lähetyksessä. Ensi kaudella liiga mitellään tasosarjoissa, jotka ovat kahdeksan joukkueen NLA ja kahdeksan joukkueen NLB. NLB ei ole I divisioona toisella nimellä vaan sieltäkin on mahdollisuus taistella mestariksi saakka.

Otteluita tulee runkosarjassa joukkuetta kohden 21, ja runkosarjan päätteeksi NLB:n kaksi parasta pääsee haastamaan NLA:ssa sijoille 7 ja 8 sijoittuneet joukkueet paikoista puolivälierissä.

– Haluttiin enemmän kovia pelejä ja tasaisempia pelejä, naisten Salibandyliigan kehitystyöryhmän puheenjohtaja Tuulikki Kangasluoma avasi.
– Haluttiin mukaan enemmän joukkueita ja joukkueille enemmän pelejä kuitenkin niin, että jokaiselle joukkueelle tulee enemmän nimenomaan niitä omantasoisia otteluita. Samalla mukana on kuitenkin kauden aikana myös tasonmittaus eli kauden NLB:ssä aloittava joukkue voi sen päätteeksi juhlia vaikka mestaruutta.

Viime syksystä asti toimineen naisten Salibandyliigan kehitystyöryhmään puheenjohtaja Tuulikki Kangasluoma on Salibandyliiton hallituksen jäsen, ja hänen lisäkseen ryhmään kuuluu liiton toimihenkilöistä sarjavastaava Jani Holopainen sekä naisten liigajoukkueiden edustajina Joonas Haapala, Jouni Hämäläinen, Irina Peltola, Sami Vidgren ja Marko Virtanen.

Ensi kauden NLA:ssa pelaavat SB-Pro, PSS, Koovee, TPS, EräViikingit, SSRA, Classic ja Pelicans SB. NLB:n joukkueet ovat tämän kauden liigaryhmät NST ja ÅIF sekä FBC Loisto, LoSB, O2-Jyväskylä, Pirkat, SB Welhot ja Steelers.

– Maajoukkueen näkökulmasta meillä oli uudistukselle kaksi tavoitetta eli parhaiden pitää pelata enemmän keskenään eli mahdollisimman kovia pelejä ja otteluita pitää saada enemmän ja molemmat tavoitteet toteutuivat, naisten maajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen kiitti.
– Nyt kun katson joukkuelistaa, se näyttää erittäin hyvältä. Meillä on NLA:ssa paikkansa vakiinnuttaneita joukkueita ja NLB:ssä nuoria joukkueita, joista moni on tulossa todella kovaa. Liiton strategiaan kirjattu tavoite olla 2028 maailman kovin salibandymaa on tosi kova, ja meillä on vielä jonkin verran matkaa esimerkiksi länsinaapuriin.

Koko tallenteen lähetyksestä näet tästä:

Jaa artikkeli