Naisten ja U19-naisten helmikuun Suomi-Ruotsi-maaottelut peruuntuvat – U19-miesten turnaus vielä tarkastelussa

Suomen ja Ruotsin väliset maaottelut 4.-6. helmikuuta naisten ja U19-naisten kesken on päätetty peruuttaa.

Niin naisten kuin U19-naisten maajoukkueiden oli määrä kohdata kahdesti Ruotsin vastaavat Luulajassa, mutta Ruotsin liitolta tulleen aloitteen pohjalta maat ovat sopineet maaotteluiden peruuttamisesta.

– Ruotsin Superliigan otteluita on jouduttu siirtämään koronatilanteen vuoksi enemmänkin. Harmillista sinänsä, että odotettuja kohtaamisia ei tässä kohtaa tule, mutta ymmärrämme toki tilanteen. Kyseeseen voi tulla myös maaotteluiden siirto tuonnemmaksi, mutta tästä ei ole maiden välillä ollut vielä puhetta, toteaa Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala.

Rantalan mukaan helmikuun maaotteluiden väliin jääminen ei välttämättä tarkoita, etteikö Suomen maajoukkuepelaajilla olisi toimintaa tuolloin.

– Naisten maajoukkueella on luvassa MM-kisojen purku Teams-palaverina. U19-naisille jätetään optio maajoukkueleirille auki.

Samalle helmikuun viikonlopulle maajoukkueiden kalenteriin on merkitty myös Suomen U19-miehille tapahtuma Tšekissä (Klutna Hora), missä Suomi kohtaa isäntien lisäksi Sveitsin ja Slovakian.

Mikä on tilanne tämän tapahtuman toteutumisen osalta?
– Tästä on tarkoitus pitää palaveri järjestäjämaan johdolla perjantaina 14.1. Sen jälkeen ollaan viisaampia, kuinka edetään.

Miesten MM-karsinnat on jo aiemmin siirretty helmikuulta toukokuun lopulle ja U19-naisten toukokuun MM-kisojen järjestäjämaa on vielä haussa Uuden-Seelannin ilmoitettua, ettei se voi järjestää arvoturnausta.

Kuinka paljon päänvaivaa koronatilanne aiheuttaa tällä hetkellä maajoukkueille ja millaisena näet kansainvälisen tapahtumavuoden 2022?

– Kesäksi ja syksyksi koronatilanne toivottavasti rauhoittuu, kuten se on tehnyt 2020 ja 2021. Lyhyemmän ajan kysymysmerkkejä ovat U19-naisten MM-kisat, sekä kesän miesten World Games -tapahtuma. MM-kisoista odottelemme IFF:ltä tietoa pelataanko MM-kisoja, ja jos, niin missä ja milloin. World Gamesin osalta ei ole tullut tietoa ”koronauhkasta”. Valmistaudumme viemään maajoukkuetoimintaa kansainvälisen kalenterin mukaisesti. Olemme kahden vuoden aikana nähneet, että on oltava jatkuva valmius päivittää suunnitelmia.

Maajoukkuekalenteri 2022 täällä.

Kuvat: Per Wiklund

Jaa artikkeli