Naisten finaalilähetys tavoitti yli puoli miljoonaa ihmistä – TEHO Sport Suomen Cupin Final Four -tapahtuma debytoi onnistuneesti

Salibandyn TEHO Sport Suomen Cupin loppuhuipennus pelattiin uudella formaatilla, jossa YLE oli vahvasti mukana. Tapahtuma järjestettiin Turussa Kupittaan Palloiluhallissa 7.–9. tammikuuta.

Uudessa Final Four -tapahtumassa naisten ja miesten ja välierät ja finaalit pelattiin yhden viikonlopun aikana. Ylen lähetykset rytmittivät ottelut siten, että perjantaina pelattiin miesten välierät, lauantaina naisten välierät ja miesten finaali ja sunnuntaina vielä naisten finaali.

Koronarajoitusten takia ei yleisö voinut otteluihin ottaa, mutta YLE-yhteistyön ansiosta näkyvyyttä oli silti reippaasti tarjolla. YLE TV2 näytti miesten ensimmäisen välierän perjantaina, miesten finaalin lauantaina ja naisten finaalin sunnuntaina. Kaikki Final Fourin kuusi ottelua olivat lisäksi suorina katsottavissa YLE Areenasta.

 

Miesten Cup-finaalin jatkoaikaratkaisu ja sitä edeltänyt jäähytilanne nousi puheenaiheeksi. Kuva: Anssi Koskinen

Komeimmat katsojaluvut olivat finaaleilla. Miesten finaalin keskikatsojamäärä YLE TV2:lla oli 110 000 ja tavoittavuus 468 000. YLE Areenan käynnistyksiä kertyi 95 000. Naisten finaalin luvut olivat vielä astetta kovempia, kun YLE TV2 keskikatsojamäärä oli 128 000 ja tavoittavuus 507 000. YLE Areenan käynnistyksiä tilastoitiin 69 000. Välieristä komeimmat YLE Areena -luvut keräsi perjantain myöhäisillan SPV-O2-Jyväskylä, jonka lukema oli 86 000 käynnistystä.

– Itse loppuhuipentumakonsepti voimakkaasti jatkoon, Salibandyliitto! Tässä aihiot saada superfinaalimainen, laji-ihmisten yhteinen tapahtuma kun ajat tästä paranee. Tiivis viikonloppu, hyvät jengit ja panospelit. Hyvä lähteä kehittämään, salibandylähetyksistä tuttu asiantuntija Perttu Kytöhonka kehaisi Twitterissä.

Naisista loppuhuipennuksessa mukana olivat PSS, EräViikingit, Classic ja TPS. Miehissä Cup-pokaalin kohtalon ratkaisivat TPS, Classic, SPV ja O2-Jyväskylä. Naisten mestariksi ponnisti PSS, kun TPS kaatui finaalissa. Ella Holmberg ratkaisi porvoolaisille jatkojalla 3–2-voiton. Miesten mestari ratkesi niin ikään trillerin päätteeksi, kun Mikko Leikkanen tällasi jatkoajalla maalin TPS:n verkkoon ja Classic pääsi nostamaan pokaalia.

 

Tälle kaudelle selkeästi vahvistunut TPS oli lähellä naisten Cup-voittoa. Kuva: Hannu Tuominen

– Hieno tapahtuma ja hienoja lähetyslukuja. Haluamme kiittää erityisesti TPS:ää ja Salibandyliittoakin hyvin järjestetystä tapahtumasta. Ei moitteen sijaa sen osalta. Tosi hieno päänavaus tämä Final Four – tätä ehdottomasti kannattaa ja pitää jatkaa, PSS:n manageri Tero Nurme kommentoi ja jatkaa:

– Haluan nostaa myös sen vielä esille, että naisten ja miesten sarjojen palkintorahat olivat yhtä suuret. Se on hyvä suunta.

Sekä naisten että miesten mestarit kuittasivat voitosta 10 000 euron palkintorahan. Naisten ja miesten kakkoset saivat 5 000 euroa ja välierät hävinneet joukkueet 1 000 euroa.

Final Four -konsepti saa jatkoa heti seuraavan kauden TEHO Sport Suomen Cupissa, sillä keväällä 2021 YLE solmi laajan sopimuksen kolmen kotimaisen palloilulajin Suomen Cupeista vuosina 2022–2024. Salibandyliiton, Koripalloliiton ja Lentopalloliiton kanssa solmitut sopimukset varmistavat, että kaikkien kolmen lajin Suomen Cupit nähdään tulevina vuosina Ylellä. Sopimukseen kuuluvat niin naisten kuin miesten loppuottelut ja välierät.

– Hienoa, että meillä oli mahdollisuus ylipäätään järjestää tapahtuma näissä olosuhteissa. Kupittaan palloiluhalli tarjosi upeat puitteet ja vaikka yleisöä ei saanut paikalle ottaa, huolella suunnitellut ja toteutetut tapahtumat itsessään toimivat tunnelman nostattajina pelaajille. Ensi vuonna saamme toivottavasti sitten isomman ja entistä näyttävämmän tapahtuman aikaiseksi yleisön kera, Salibandyliiton tapahtumatuottaja Hanne Nyrönen kommentoi.

Classic-kippari Janne Lamminen ja "voittoshekki". Vierellä Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta sekä F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen. Kuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli